Informatie en advies over glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
glas monteren

Wil je energiezuiniger leven en ga je voor dubbelglas? Of heb je door een voorval schade aan je ruiten gehad? In dergelijke gevallen is het raadzaam om voor een professionele glaszetter te kiezen. Een glaszetter biedt je namelijk veiligheid aan. Hij zet de vaak zware glasplaten en heeft bovenal de juiste apparatuur om de klus te klaren. Ook biedt een glaszetter jou als klant kwaliteit aan. Erkende glaszetters zijn aangesloten bij het keurmerk AF van de brancheorganisatie. Een deskundige weet hoe hij de ramen moet plaatsen voor een optimale isolatie. Bovendien heb je garantie. Gaat er tijdens het plaatsen van het dubbel glas iets fout of ontdek je naderhand een fout, dan ondervind je hieraan geen extra kosten.

Wat zijn de kosten van een glaszetter?

De prijzen van een professionele glaszetter kunnen verschillen. De kosten worden bepaald door een aantal factoren, zoals de grootte van je woning, het soort glas en de soort klus. Een gemiddelde klus kost gemiddeld €140 per vierkante meter. Hierbij wordt er HR++ dubbelglas gebruikt en de prijs is inclusief materiaalkosten, btw en arbeidskosten. In tabel 1 zie je per type woning wat de kosten bedragen.

Tabel 1. Gemiddelde prijs bij een bepaald oppervlakte aan raam

De raamoppervlakte in vierkante meters De gemiddelde zetprijs van HR++ glas
15 €1800 – €2200
20 €2500 – €2800
30 €3500 – €4000
35 €4400 – €4900
50 €6500 – €7000

Dubbel glas is een goede investering

Deze prijzen lijken nu aan de hoge kant, maar vergeet niet dat je ook jaarlijks op je energierekening bespaart, omdat je huis met dubbelglas beter geïsoleerd is. Dit leidt tot een vermindering aan stookkosten en een verlaging van de verbranding van fossiele brandstoffen. In een energiezuiniger huis heb je de kosten van je investering in elf jaar terugverdiend. Tevens zorgt een energiezuinige woning voor een verbeterd energielabel, die je verplicht bent te laten zien bij de verkoop van je woning. Een verbeterd energielabel zorgt voor een hogere waarde van je woning.

Het vergelijken van vrijblijvende offertes

Wil je zeker ervan zijn dat je en een vakman in huis haalt en iemand inhuurt die de klus ook nog eens voor de minste kosten doet, dan is het verstandig om de verschillende glaszettersbedrijven te vergelijken in prijs en kwaliteit. Een offerte is gratis en vrijblijvend en geeft je een precies kostenoverzicht, zodat je altijd jouw klus kan laten uitvoeren voor de laagste prijs. Vul je gegevens in op een online vergelijker en na twee werkdagen heb je de offertes in je mail ontvangen.

Voor welke glassoort kies je?

Dubbel glas heb je in verschillende soorten. Je hebt standaard dubbelglas en hoogrenderend glas. Dit hoogrendementsglas heb je in verschillende categorieën: HR, HR+, HR++ en HR+++. De meest gebruikte glasvorm is momenteel de HR++, die bijna dezelfde voordelen biedt als de triple variant alleen tegen een veel lagere prijs. De keuze voor het soort glas bepaalt ook de totaalprijs van het laten zetten. Wanneer je geld wil besparen maar toch je huis goed wil laten isoleren, kies dan voor HR++. Tabel 2 toont de verschillende prijzen van de verschillende soorten dubbel glas.

Tabel 2. De verschillende dubbel glassoorten en de prijzen

Soort dubbel glas Prijs per vierkante meter
Standaard €65
Hoogrendementsglas €70
HR+ €75
HR++ €80
HR+++ €120


Van welke subsidie regelingen kun je gebruikmaken?

De kosten om glas te laten zetten, kunnen kleiner gemaakt worden door subsidies. Als je nieuwe ramen laat zetten om je woning duurzamer te maken, dan kun je gebruikmaken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. De randvoorwaarde is wel dat je het plaatsen van het dubbel glas combineert met een andere vorm van isolatie, zoals dakisolatie. Sinds 1 juni 2020 krijg je met deze subsidie zo’n dertig procent van het totaalbedrag terug met een maximum tussen de €10.000 en €15.000.

Btw-subsidie bij isolatiewerkzaamheden

Ook kun je gebruikmaken van de btw-subsidie op isolatiewerkzaamheden. Dit houdt in dat, wanneer je isolatiewerkzaamheden verricht aan een huis van twee jaar of ouder je gebruik kunt maken van een verlaagd btw-tarief van 9 procent. Het extra lage btw-tarief geldt alleen op de arbeidskosten van het glaszetten niet op de materiaalkosten van het glas.

Zet het zwart op wit

Maak ook goede afspraken met je glaszetter. Laat de werkzaamheden en precieze kosten door de glaszetter op papier zetten. Zo voorkom je dat je voor onaangekondigde verrassingen komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

glas plaatsen woonkamer

Coronacrisis en glaszetters

oktober 6, 2020

Begin 2020 brak de Coronacrisis uit. De hele wereld werd getroffen door

glas monteren

Handig stappenplan om een goede glaszetter in te huren

september 25, 2020

Zijn de glazen van je ramen en kozijnen aan vervanging toe? Of

De voordelen van geluidsisolerend glas

september 21, 2020

Of je nou wordt overrompeld door de vervelende lawaaien van het verkeer,