Kosten veiligheidsglas

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je veiligheidsglas wilt plaatsen. Misschien heb je een glazen voordeur en wil je deze beter beveiligen. Of is er een raam van je huis dat meer beveiliging nodig heeft. Er zijn erg veel verschillende veiligheidsglassoorten, en hier worden de meest gangbare besproken. Je kan lezen hoeveel je betaalt voor deze glassoorten, wat de kenmerken zijn en hoe je geld kan besparen op de eindfactuur.

De kosten van veiligheidsglas

De tabel die volgt geeft de prijs per vierkante meter voor vijf verschillende soorten veiligheidsglas. De kosten zijn inclusief BTW en montage door een glaszetter.

 

Soort veiligheidsglas Prijs per vierkante meter
Brandwerend glas €350 – €600
Draadglas €90 – €250
Kogelwerend glas €675 – €825
Gehard glas €110 – €130
Gelaagd glas €140 – €160

 

Het type glas dat je kiest, hangt af van het soort bescherming je zoekt.

Brandwerend glas

Wil je je huis beschermen tegen brand, dan is brandwerend of -vertragend glas een optie. Dit type glas is erg duur, maar ontwikkeld om tegen hoge temperaturen bestand te zijn. Het glas zal niet gauw uiteenvallen en laat minder vlammen of rook door. Hoe duurder het glas, hoe hoger de kwaliteit en hoe langer het duurt voordat de brand kan verspreiden.

Draadglas

Draadglas is de goedkoopste variant die hier besproken wordt. Het wordt gekenmerkt doordat je metalen draden kan zien die zich in het glas bevinden. Hierdoor is het inbraak werend. Het is moeilijker om de ramen in te gooien, en als dit toch gebeurd zal het glas niet uit elkaar vallen. Het feit dat de draden te zien zijn, zou inbrekers al af moeten schrikken. Proberen ze toch in te breken, dan zal het een stuk langer duren voordat ze het raam door kunnen.

Kogelwerend glas

Dit wordt ook wel kogelvrij glas genoemd, en de naam zegt het al, bij beschieting kunnen de kogels het glas niet door. Het bestaat uit verschillende glasplaten die aan elkaar worden geplakt door middel van verschillende bindmiddelen van kunststof. Omdat dit onder hogedruk gebeurt, vormen deze glasplaten één ontzettend sterk geheel. Kogelwerend glas is duur, maar in sommige situaties dus levensreddend.

 

Gehard glas

Gehard glas is vijf keer sterker dan gewoon glas. Het bestaat uit één glasplaat dat verhit wordt waarna het op spanning wordt gebracht. Hierdoor is het nagenoeg niet kapot te krijgen. Breekt het toch, dan valt het uiteen in duizenden kleine stukjes die minder scherp zijn, zodat verwondingen minder snel voor zullen komen. Je vindt gehard glas bijvoorbeeld in bushokjes, maar je kan het voor een prima prijs ook thuis laten installeren.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is het soort veiligheidsglas dat het meeste voorkomt. Als geprobeerd wordt dit glas te breken, zal je een ster kunnen zien, maar het glas zal niet uit elkaar vallen. Dat komt omdat het bestaat uit twee of meer lagen met een folie ertussen. Bij een harde slag blijven de scherven aan dit folie plakken, waardoor het glas erg moeilijk kapot te krijgen is. Gelaagd glas is inbraak werend en per vierkante meter goed te betalen.

Geld besparen op het plaatsen van je veiligheidsglas

Gelaagd glas en gehard glas zijn de meest gebruikte soorten veiligheidsglas, en deze zijn per vierkante meter niet erg duur. Toch kan je er op een aantal manieren voor zorgen dat deze prijs zo laag mogelijk blijft.

  • Kies een lokale glaszetter: de prijs van een glaszetter ligt tussen de €40 en €70 per vierkante meter glas. De variatie komt tot stand door eventuele voorrijkosten, steigerhuur enzovoorts. Door een glaszetter te kiezen die dicht bij je gevestigd is, heb je geen of nauwelijks voorrijkosten.
  • Kwantumkorting: zorgen je woonomstandigheden ervoor dat je veiligheidsglas wilt installeren, dan kan het zijn dat de buren hier ook in zijn geïnteresseerd. Hoe groter de klus die je kan aanbieden, hoe gunstiger de prijs per vierkante meter. Het heeft dus altijd nut dit samen met je buren aan te bieden.
  • Overweeg draadglas: dit is niet het meest mooi uitziende glas, maar het is wel erg effectief. Alleen het zien van draadglas kan een inbreker al afschrikken en dat betekent dat je geen schade zal oplopen. Ook is draadglas het goedkoopste soort veiligheidsglas en als je dit niet overal wilt installeren een zeer verstandige keuzen.

Bespaar nog meer met onze vergelijkingstool

Onze vergelijkingstool is er om jou te helpen de juiste beslissing te maken over je veiligheidsglas. Door je postcode in te geven zowel als een gedetailleerde omschrijving van de klus, kan de tool doelgericht een aantal offertes voor je bij elkaar zoeken die je vervolgens met elkaar kan vergelijken op aspecten zoals prijs, kwaliteit en service. Zo weet je zonder jezelf ergens toe te verplichten, precies wat er beschikbaar is voor je en voor welke prijs. Een weloverwogen beslissing kan je alleen maken als je volledig op de hoogte bent van je opties.

 

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.