Subsidieregeling isolatieglas 2018

5948484-150x150Vraag subsidie aan voor het plaatsen van isolerend glas
In Nederland is het in 2016 mogelijk om subsidie aan te vragen voor isolatieglas. Zeker als je een groot huis hebt, waarin veel glas geplaatst moet worden, kan dat aantrekkelijk zijn. Deze subsidie wordt verstrekt door middel van de BTW: voor de arbeid die komt kijken bij het plaatsen, wordt het lage BTW-tarief gerekend (9% in plaats van 21%). Dit scheelt dus behoorlijk op de arbeidskosten, en maakt het plaatsen van isolatieglas aantrekkelijker.

Subsidie via de BTW
Om de aanschaf van isolatieglas door particulieren te stimuleren heeft de overheid bepaald dat de BTW die je moet betalen bij het kopen van het isolatieglas kunt terug krijgen. Deze regel geldt uiteraard al voor ondernemers maar ook particulieren kunnen hiervan gebruik maken. Hiervoor is een speciale regeling in het leven geroepen.

Informatie over subsidies en premies op isolatieglas
On diverse sites van de overheid vind je alle belangrijke informatie over de voordelen die je kunt halen bij de aanschaf van isolatieglas. Het is zeer de moeite waard om deze informatie op te vragen. Ook de specialist kan je precies uitleggen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van subsidies en premies. Al met al is de aanschaf van isolatieglas zeer het overwegen waard. Ga naar Rijksoverheid en EnergiesubsidieWijzer.nl.

BTW op isolatieglas 
De subsidie voor dubbel glas heeft invloed op de terugverdientijd van de investering voor dubbel glas. Als je weet wat je besparing per jaar is kun je uitrekenen in hoeveel jaar de investering lonend is. Hoe meer of hoe hoger de subsidie is bepaalt dan ook weer die terugverdientijd.

Gerelateerde subsidies:

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.