Kosten draai-kiepramen

Een draai-kiepraam is een raam dat kan kiepen en draaien. De kiepstand kan je gebruiken om het raam een klein beetje open te zetten en de ruimte te ventileren. Door het raam te draaien kan je hem volledig openzetten. Draai-kiepramen zijn erg in trek en worden veel gevraagd. Ben jij op zoek naar een nieuw draai-kiepraam, dan wil je vast weten wat je hiervoor kwijt bent. Hier vind je de prijzen voor een nieuw draai-kiepraam, de factoren die invloed hebben op de prijs en hoe je deze prijs zo laag mogelijk kan houden.

De kosten van een draaikiep raam

Een draaikiep raam is één van de duurste ramen, omdat ze uit meerdere bewegende delen bestaan. De grootste factoren die de prijs bepalen zijn de installatie, het materiaal van de ramen zelf en de beglazing. De volgende tabel geeft je de kosten van een draai-kiepraam van verschillende materialen per vierkante meter met isolatieglas, inclusief BTW.

 

Materialen draai-kiepraam Gemiddelde prijs per vierkante meter
Kunststof €155 – €230
Hout €245 – €360
Aluminium €395 – €495

 

De montage

Inbegrepen in deze prijs zit de BTW en de kosten van isolatie glas, maar de montage niet. Dit kan je zelf doen, maar je kan het ook uitbesteden. De kosten voor het installeren van het raam kosten per vierkante meter tussen de €700 en €800 euro. Hier kunnen ook nog voorrijkosten bij komen en eventueel montagemateriaal. Al met al best veel geld dus. Andere factoren die deze prijs nog kunnen beïnvloeden zijn het materiaal van het raam en het soort glas.

Het materiaal

Ramen en kozijnen worden meestal gemaakt van kunststof, hout en aluminium. Kunststof en hout zijn het goedkoopste, maar voor aluminium moet je per vierkante meter raam gemiddeld €35 extra tellen. Kunststof is een goed isolerend materiaal dat in allerlei kleuren te krijgen is. Ook heeft het erg weinig onderhoud nodig en isoleert het goed. Kunststof mist echter een stuk uitstraling en is moeilijk over te schilderen. Hout, aan de andere kant, kan je regelmatig overschilderen en heeft zeer veel karakter. Ook is het sterk en isoleert het goed. Een nadeel van hout is dat het erg veel onderhoud nodig heeft. Aluminium is de duurste optie waarmee je raam modern en strak oogt. Aluminium is ook erg sterk en kan tegenwoordig prima geïsoleerd worden.

 

Het glas

Ook het glas dat je kiest beïnvloed de prijs. Hier zijn de prijzen gegeven voor HR++ glas, maar dit kan goedkoper door bijvoorbeeld HR+, HR of dubbel glas te kiezen. HR++ is de beste keuze wat betreft prijs-kwaliteit, en je zal hiermee geld besparen op de energierekening, maar als je je dit niet kan veroorloven kan je de prijs naar beneden halen door een goedkoper glassoort te kiezen.

Hou de kosten laag

Het laten plaatsen van een draai-kiepraam is dus niet goedkoop. Vooral als je hem laat installeren door een professioneel bedrijf. Hier kan je lezen hoe je geld kan besparen op de kosten van je nieuwe raam.

  • Kies een lokale vakman: de kosten van de installatie zijn al duur genoeg. Het laatste dat je wilt is dat deze prijs omhoog gaat door voorrijkosten. Kies daarom altijd een lokale vakman, zodat de voorrijkosten wegvallen of minimaal blijven. Bovendien heeft een lokaal iemand de nodige contacten en kennis van de regio die nodig is voor het uitoefenen van zijn baan.
  • Doe het zelf: het plaatsen van een draai-kiepraam is niet makkelijk. Zo’n raam heeft een ingewikkeld mechanisme waar rekening mee moet worden gehouden bij het plaatsen. Door dit zelf te doen, kan je wel €700 – €800 per vierkante meter raam besparen, maar doe je het niet goed, dan kan je grote problemen aanrichten die duur zijn om te herstellen.
  • Doe een gedeelte zelf: als je het raam toch niet zelf durft te installeren, kan je ook meehelpen met de werkzaamheden. Zo kan je vragen aan de vakman wat je kan doen. Denk hierbij aan opruimen tijdens de klus of het voorbereidende werk voordat de vakman begint.
  • Kwantumkorting: hoe groter de opdracht, hoe beter de gemiddelde prijs per vierkante meter. Het is dus zeker de moeite waard om de buren te vragen of zij ook nieuwe ramen willen laten zetten en de klus samen aan te bieden aan dezelfde glaszetter.

Bespaar nog meer door offertes te vergelijken

Het vergelijken van offertes is de beste manier om de klus juist voor te bereiden. De prijzen die hier zijn gegeven zijn gemiddeld en kunnen fluctueren. Door offertes op te vragen weet je precies wat er in jouw regio geboden wordt voor het installeren van jouw draai-kiepraam. Wij kunnen deze taak van je wegnemen. Gebruik onze vrijblijvende vergelijkingstool en vul je postcode en gegevens van de klus in. Zo kan de tool doelgericht zoeken naar offertes van bedrijven in jouw buurt. Deze heb je binnen een korte tijd in je inbox, zodat je snel kan beginnen met het plannen van jouw klus.

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.