Informatie en advies over glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
glas monteren

Zijn de glazen van je ramen en kozijnen aan vervanging toe? Of wil je je glazen laten isoleren? Dan kan het inhuren van een goede glaszetter een uitstekend idee zijn. Het inhuren van een glaszetter doe je niet zomaar, je dient eerst een goede glaszetter te zoeken en vervolgens rekening te houden met een aantal zaken voordat je officieel in zee gaat met de glaszetter. Lees hieronder verder om een handig stappenplan te vinden die je kunt hanteren tijdens het inhuren van een goede klaszetter.

Wat is een glaszetter?

Een glaszetter is iemand die wordt ingehuurd om glas te plaatsen in ramen en kozijnen van een pand. Hierbij vervangt de glaszetter het huidig glas, maar de glaszetter kan deze ook repareren. De meest bekende soorten glas zijn enkel glas, dubbel glas, HR glas, HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas. Daarnaast kan je ook andere glassoorten kiezen zoals geluidswerend glas, inbraak werend glas, draadglas, isolatieglas, zonwerend glas, brandwerend glas, gehard glas, gelaagd glas, veiligheidsglas, gekleurd glas en plexiglas.

Kosten van een glaszetter

Wat de kosten zijn voor het inhuren van een glaszetter is afhankelijk van allerlei factoren. De meeste glaszetters hanteren een standaardtarief per uur of per vierkante meter. De gemiddelde kosten voor het inhuren van een goede glaszetter zijn als volgt:

Soort glaszetterKosten
Glaszetter per uur€35 – €45 per uur
Glaszetter per vierkante meter€45 – €75 per m2

Je zou ook kunnen bepalen wat de totale kosten voor een glaszetter zijn afhankelijk van de grootte van de klus. Voor een middelgrote woning met ramen van 30m2 betaal je tussen de €3.500 en €4.000. Voor vrijstaande woning betaal je al gauw tussen de €6.500 en €7.000 terwijl je voor een klein appartement tussen de €1.800 en €2.200 betaalt.

Kenmerken van een goede glaszetter

Er zijn een aantal manieren waarop je een goede glaszetter kunt herkennen. De meest belangrijke kenmerken van een goede glaszetter zijn als volgt:

 • Een goede glaszetter hanteert een professionele werkwijze, is ervaren en beschikt over de juiste academische achtergrond.
 • Een goede glaszetter is bevoegd om glas te plaatsen op veilige wijze door de juiste apparatuur en gereedschappen te gebruiken.
 • Een goede glaszetter verleent professioneel advies en weet goed hoe glas gerelateerde problemen op te lossen.
 • Een goede glaszetter biedt minstens 10 jaar garantie, een goede service en is aangesloten bij een brancheorganisatie.


Stappenplan voor het inhuren van een goede glaszetter

Het inschakelen van een glaszetter is niet iets wat je zomaar doet, er zijn namelijk verschillende factoren die belangrijk zijn en waar je rekening mee moet houden. Hieronder volgt een handig stappenplan die je kunt hanteren wanneer je een goede glaszetter gaat inhuren.

 1. Grondig onderzoek doen: Je dient van tevoren te bepalen wat voor soort glas je gaat kiezen, hoe groot de oppervlakte is en dergelijke. Doe eerst goed onderzoek over de verschillende soorten glas zodat je hier beter op bent voorbereid en mee kunt praten met de glaszetter.
 1. Vergunning: Ga na in hoeverre je een vergunning aan moet vragen voor de klus. Je kunt bij de gemeente informeren wat de voorwaarden zijn in je specifiek geval.
 1. Bepaal je budget: Check wat je financieringsmogelijkheden zijn zodat je een beeld kunt hebben van het beschikbare budget voor het inhuren van een goede glaszetter.
 1. Vraag offertes aan: Begin met het aanvragen van verschillende offertes bij meerdere glaszetters uit je omgeving zodat je een beeld kunt krijgen van de huidige prijzen op de markt.
 1. Vergelijk offertes: Door het vergelijken van de opgevraagde offertes kan je zelf een keuze maken uit de verschillende glaszetters zodat je eentje selecteert die past bij je wensen en je budget.
 1. Kies een glaszetter: Selecteer een glaszetter waar je wel mee zou willen werken. Ga na in hoeverre de glaszetter te vertrouwen is, beschikt over de juiste mate van ervaring, professioneel te werk gaat of een keurmerk voert.
 1. Neem contact op: De volgende stap is om contact op te nemen met de glaszetter om na te gaan of er wel een klik is.
 1. Goedkeuring offerte: Indien het gesprek goed lijkt te verlopen zou je al direct telefonisch aan kunnen geven dat je akkoord gaat met de offerte. De officiële goedkeuring kan je wat later alsnog sturen via de mail.
 1. Maak afspraken: Zodra de offerte is goedgekeurd, dan kan je overgaan tot het maken van afspraken. Daarnaast is et belangrijk om na te gaan of er verder nog vragen of onduidelijkheden zijn.
 1. Planning: Vraag de glaszetter om een planning zodat je weet waar je aan toe bent. Dan weet je wanneer de werkzaamheden zullen starten en hoe lang de klus gaat duren.
 1. Start werkzaamheden: Wanneer alles eindelijk is geregeld dan is het tijd om aan de slag te gaan. De glaszetter zal op locatie komen en beginnen met de klus.

Als je van plan bent om nieuwe glazen te laten leggen, dan is het aan te raden om de hulp in te schakelen van een professionele glaszetter. Op deze manier weet je zeker dat de glazen van je ramen en je kozijnen op deskundige wijze worden aangebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

glas plaatsen woonkamer

Coronacrisis en glaszetters

oktober 6, 2020

Begin 2020 brak de Coronacrisis uit. De hele wereld werd getroffen door

glas monteren

Handig stappenplan om een goede glaszetter in te huren

september 25, 2020

Zijn de glazen van je ramen en kozijnen aan vervanging toe? Of

De voordelen van geluidsisolerend glas

september 21, 2020

Of je nou wordt overrompeld door de vervelende lawaaien van het verkeer,