Informatie en advies over glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De naam zegt het al, kogelwerend glas is een glas dat kogels weert. Om correct te zijn laat kogelwerend glas de kogels niet door. Omdat het glas prijzig is en vrij specialistisch, wordt het nog niet veel toegepast in woningen, maar meer in gebouwen zoals ambassades of auto’s waar de personen binnen in moeten worden beschermd mocht er op ze geschoten worden. Dat is echter geen reden waarom kogelwerend glas niet particulier zou kunnen worden toegepast. Hier kan je lezen over de kosten van kogelwerend en ander veiligheidsglas, de eigenschappen en kenmerken en over hoe je de prijs voor het plaatsen van kogelwerend glas zo laag mogelijk kan houden.

Wat is kogelwerend glas?

Kogelwerend glas wordt ook wel kogelvrij glas genoemd en wordt onder hogedruk uit drie of meer glasplaten samengesteld. Tussen deze glasplaten bevindt zich een bindtussenlaag die ervoor zorgen dat deze platen met geen mogelijkheid los kunnen raken. Hierdoor is het glas zo sterk dat kogels het glas niet kunnen doorboren. Een andere handige eigenschap is dat het na fabricatie nog bewerkt kan worden.

De kosten van kogelwerend glas

Wil je ergens kogelwerend glas laten plaatsen, dan zal je aardig wat geld kwijt zijn. Je zorgt er echter wel voor dat, in het geval van een schietpartij, je beschermd bent. De volgende tabel geeft deze prijzen weer, exclusief installatie, maar inclusief BTW.

 

Soort veiligheidsglas Prijs per vierkante meter
Kogelwerend glas €475 – €525

 

De installatie

Hoeveel de kosten voor de installatie van kogelvrij glas precies zijn, is moeilijk te zeggen. Wel moeten er aan een groot aantal technische voorwaarden worden voldaan die wettelijk zijn vastgelegd. Daardoor is de installatie van het kogelwerende glas vele malen duurder dan het installeren van gewoon glas.

De voordelen van kogelwerend glas

Natuurlijk heeft kogelwerend glas het grote voordeel dat het een kogel zal tegenhouden, maar er zijn ook andere bijkomstigheden die zeker niet slecht uit zullen komen. Zo houdt kogelvrij glas door zijn gelaagdheid en dikte erg veel geluiden van buiten tegen. En behalve geluidsisolerend is het ook warmte-isolerend, waardoor je een aangenamer klimaat zal voelen binnen en minder zal hoeven stoken. Het naar buiten kijken door kogelwerend glas is een stuk rustiger aan de ogen dan wanneer je door standaard glas kijkt. En kogelwerend glas houdt alle Uv-stralen tegen, zodat meubilair of andere objecten die in de zon staan niet zullen verkleuren.

 

Andere soorten veiligheidsglas

Behalve kogelwerend glas, zijn er ook andere, goedkopere, veiligheidsglas soorten die je kunnen beschermen. In de tabel die volgt zie je de prijzen voor deze soorten glas, inclusief installatie en BTW.

 

Soort veiligheidsglas Prijs per vierkante meter
Brandwerend glas €350 – €600
Draadglas €90 – €250
Gehard glas €110 – €130
Gelaagd glas €140 – €160

 

Brandwerend glas is glas dat zeer hoge temperaturen kan weerstaan zonder te breken. Hoe langer de periode dat het intact blijft, hoe kwalitatief beter en duurder het glas. Draadglas is een inbraak werend glas dat een netwerk van metalen draden bevat waardoor het als het gebroken wordt niet uit elkaar kan vallen. Gelaagd glas maakt van hetzelfde principe gebruik, maar bevat aan de binnenkant een folie. Gehard glas is door op extreme temperaturen verhit te worden op spanning gezet, waardoor het 5 keer sterker is dan gewoon glas. In tegenstelling tot draadglas en gelaagd glas, is gehard glas wel als isolatieglas te krijgen en kan het dus goed in leefruimtes worden toegepast.

Hou de kosten van je nieuwe glas laag

Het aanschaffen en plaatsen van kogelvrij glas is erg prijzig. Natuurlijk wil je veilig zijn, maar je wilt ook niet dat je ergens voor moet betalen als het niet nodig is. Hier vind je een aantal tips op de totaalkosten zo laag mogelijk te houden.

  • Isolerende maatregelen: op isolerende maatregelen zit soms een subsidie. Zo is er vaak op regionaal gebied een potje beschikbaar. Het is de vraag of dit van kracht is op kogelvrij glas, maar omdat het beter isoleert is er de kans dat je voor financiële steun in aanmerking komt.
  • Kies een plaatselijke glaszetter: een klein gedeelte van de kosten voor de glaszetter bestaan uit voorrijkosten. Door een plaatselijk iemand in dienst te nemen kan je deze uitsluiten of aanzienlijk verminderen.
  • Kwantumkorting: wil de buurman ook kogelvrij glas, dan kan je de klus in één geheel aan dezelfde glaszetter aanbieden. Door een groter oppervlak te kunnen werken, kan hij een gunstigere prijs berekenen voor de werkzaamheden.

Beveilig je huis met alarmsysteem: alarmsysteem beveiliging.

Gebruik onze vergelijkingstool en overweeg alle opties

Een andere manier om geld te besparen is door alle opties te bekijken en te overwegen. Dit kan je het beste doen door offertes te vergelijken en onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je hierbij helpen. Vul je postcode in en de specificaties van de klus, en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd kan je een aantal offertes verwachten van glaszetters uit jouw regio en deze kan je vergelijken op de punten die voor jou van belang zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw kogelvrije glas.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

glas plaatsen woonkamer

Coronacrisis en glaszetters

oktober 6, 2020

Begin 2020 brak de Coronacrisis uit. De hele wereld werd getroffen door

glas monteren

Handig stappenplan om een goede glaszetter in te huren

september 25, 2020

Zijn de glazen van je ramen en kozijnen aan vervanging toe? Of

De voordelen van geluidsisolerend glas

september 21, 2020

Of je nou wordt overrompeld door de vervelende lawaaien van het verkeer,