Informatie en advies over glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Glas is een kwetsbaar materiaal en zal kunnen breken of beschadigen. In dat geval is het nodig om dit zo snel mogelijk te herstellen. In veel gevallen zal je huis kwetsbaarder zijn en soms ook niet meer waterdicht. Hier kan je lezen hoeveel je gemiddeld betaald voor glasherstel, welke keuzes de prijs beïnvloeden en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

De kosten van nieuw glas

De factoren die de prijs beïnvloeden zijn het soort glas, de afmetingen en de omvang van de klus zelf. Als eerste zie je hier de kosten van verschillende soorten standaard glas, per vierkante meter en inclusief de installatie en BTW.

 

Het glassoort Kosten per vierkante meter
Enkel glas €100
Dubbel glas €125
HR €130
HR+ €135
HR++ €140
HR+++ €180

 

Het soort glas

De meest gebruikte glassoort door glaszetters op dit moment is HR++ glas. HR staat voor hoogrendementsglas en dit is glas dat beter isoleert. HR glas is een vorm van dubbel glas, echter de spouw is niet leeg, maar bevat een dun laagje metaalfolie of argongas waardoor de isolatiewaarde steeds beter wordt. HR+++ glas is het best isolerende glas en bestaat uit drie glasplaten. Dit wordt ook wel triple glas genoemd. Vervang je slechts één raam, dan is het de beste keuze om hetzelfde glastype te nemen als dat erin zat. Het heeft weinig zin om één goed isolerend raam te hebben terwijl de rest van de ramen de warmte weer doorlaten. Ben je echter van plan grote partijen glas te vervangen, dan is hoogrendementsglas een aanrader.

Veiligheidsglas

Behalve de verschillende dubbel glassoorten en triple glas, kan je ook uit een aantal veiligheidsglazen kiezen. Deze hebben als doel lastiger te breken, vuur tegen te gaan of om ongewenste types buiten te laten. In de volgende tabel kan je de prijs vinden van de meest gangbare veiligheidsglassoorten per vierkante meter en inclusief installatie.

 

Soort veiligheidsglas Prijs per vierkante meter
Brandwerend glas €350 – €600
Draadglas €90 – €110
Kogelwerend glas €675 – €825
Gehard glas €110 – €130
Gelaagd glas €140 – €160

 

Elk soort veiligheidsglas heeft zijn eigen kenmerken en voordelen die je goed op een rijtje moet zetten voordat je een beslissing maakt. Neem hier ook de isolatiewaarde in mee.

Kosten kozijnen vervangen

Is de schade groter dan alleen het glas, en moet je ook de kozijnen vervangen, dan zal je uiteraard meer geld kwijt zijn. Hoeveel hangt vooral af van het materiaal dat je nodig hebt en de afmetingen. Hier kan je lezen wat je gemiddeld kan rekenen voor nieuwe kozijnen per materiaalsoort en vierkante meter, inclusief BTW, HR++ glas en montage.

 

Het materiaal De kosten per m2
Kunststof €650 – €750
Hout €700 – €800
Aluminium €750 – €850

 

Hou de kosten laag

Het is lastig om de kosten laag te houden als je schade hebt aan je ramen. Dit zal toch gerepareerd moeten worden, anders ben je te kwetsbaar en te koud. Hier vind je een aantal tips waarmee je het vervangen van je beglazing zo goedkoop mogelijk kan houden.

  • Kies een glaszetter uit de buurt: een van de factoren die de installatieprijs bepalen zijn de voorrijkosten. Op deze manier heb je die niet of zijn ze zo laag mogelijk. Ook kan je gebruik maken van alle relevante connecties die de glaszetter in zijn carrière regionaal heeft opgebouwd.
  • Kies het juiste glassoort: laat je niet overhalen isolatieglas aan te schaffen als de rest van je huis dubbel glas heeft, tenzij je binnenkort van plan bent om de rest van je ramen te vervangen. De besparing op één raam met hoogrendementsglas is te verwaarlozen.
  • Biedt een grote klus aan: ben je wel van plan om al je glas binnenkort te vervangen, dan kan je dat het beste in één keer laten doen. Hoe groter de klus, hoe gunstiger de gemiddelde prijs per vierkante meter. Vraag om die reden ook de buren of ze misschien interesse hebben in nieuw glas.

Maak gebruik van onze vrijblijvende vergelijkingstool

Je kan met onze vergelijkingstool vrijblijvend offertes opvragen van glaszetters in jouw regio. Vul je postcode en de specificaties van de klus in, en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd kan je een aantal offertes in je inbox verwachten die je kan vergelijken zonder verplichtingen aan te moeten gaan. Zo weet je precies wat er in jouw regio aangeboden wordt en kan je de juiste beslissing maken wat betreft jouw glasherstel.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

glas plaatsen woonkamer

Coronacrisis en glaszetters

oktober 6, 2020

Begin 2020 brak de Coronacrisis uit. De hele wereld werd getroffen door

glas monteren

Handig stappenplan om een goede glaszetter in te huren

september 25, 2020

Zijn de glazen van je ramen en kozijnen aan vervanging toe? Of

De voordelen van geluidsisolerend glas

september 21, 2020

Of je nou wordt overrompeld door de vervelende lawaaien van het verkeer,