Informatie en advies over glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb je te maken met een strak budget en heb je daarom besloten zelf je glas te plaatsen, dan is dit zeker een mogelijkheid. Je zal er de kosten van een professionele installateur mee besparen en dat is toch €40 – €70 per vierkante meter. Hier kan je lezen over de kosten en de kenmerken van de verschillende soorten glas, de voor- en nadelen van het zelf installeren en kan je eventuele tips opdoen over hoe je de kosten van een glaszetter zo laag mogelijk kan houden.

Kosten dubbel glas

Ten eerste dubbel glas. Hier betaal je voor per vierkante meter en hoe beter de isolatiewaarde, hoe duurder het glas, maar hoe hoger het bedrag dat je jaarlijks terugverdient op de energierekening. Op dit moment zetten glaszetters praktisch alleen nog hoogrendementsglas en onder dit glas wordt HR++ gezien als de soort met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Hoogrendementsglas is een soort dubbel glas, maar bevat een metaalfolie in de spouw waardoor de warmte beter binnen blijft. Ook bevatten sommige versies een edelgas in de spouw wat de isolatie nog meer verbeterd. De volgende tabel geeft de prijzen en isolatiewaarden weer van de verschillende soorten dubbel glas, inclusief BTW.

 

Soort glas Prijs per m2 U-waarde Energiebesparing per m2 glas per jaar
Dubbel glas €64 2,7 €7
HR €69 1,7 – 2,0 €9
HR+ €74 1,3 – 1,6 €11
HR++ €79 1,2 €13
HR+++ €115 0,5 – 0,9 €14

 

Veiligheidsglas

In plaats van isolatieglas, kan je ook kiezen voor veiligheidsglas. Ook hiervan zijn verschillende soorten, met verschillende kenmerken en prijzen. Hier vind je deze prijzen per vierkante meter.

 

Soort glas Prijs per vierkante meter
Gelaagd glas €60 – €100
Draadglas €45 – €65
Gehard glas €45 – €85
Brandwerend glas €250 – €500
Kogelwerend glas €475 – €525

 

Heb je besloten welk soort glas je wilt, dan is het tijd om over te gaan op het installeren ervan. Wil je dit zelf doen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

De voordelen van het zelf plaatsen van het glas

Het grootste voordeel van het zelf doen, is natuurlijk dat je geld bespaart op een professionele glaszetter. Dit loopt al gauw op tot €40 – €70 per vierkante meter glas, en is dus niet gering. Het geld dat je bespaart kan je bijvoorbeeld investeren in een betere glassoort waardoor de isolatiewaarde van je huis omhoog gaat en je op de lange termijn meer geld bespaart. Bovendien is doe-het-zelf voor veel mensen een hobby waar ze gepassioneerd over zijn en door het glas zelf te plaatsen leer je meer en hou je er een voldaan gevoel aan over. Toch zijn er niet veel mensen die ervoor kiezen dit zelf te doen, en ook daar zijn goede redenen voor.

De nadelen van het zelf plaatsen van glas

Voor het plaatsen van glas heb je specialistisch gereedschap nodig en in totaal kan je toch rekenen op een aanschafbedrag van €350 – €400. Glas is gevoelig materiaal en het is erg makkelijk jezelf te verwonden. Eén verkeerde beweging en je hebt een snee te pakken. Het minste dat je kan doen is veiligheidshandschoenen dragen. Het is zaak het glas goed te hanteren zodat de kans op ongelukken, zoals verwondingen en beschadigingen, zo klein mogelijk blijft. Behalve dit, is het ook onmogelijk om het zetten van glas alleen te doen en heb je altijd de hulp nodig van iemand anders. Bovendien heb je geen garantie op het glas dat je zelf gezet hebt, zodat je er alleen voor staat als er beschadigingen of mankementen ontstaan naar aanleiding van verkeerde zetting.

Bespaar op de glaszetter

Beslis je toch een glaszetter te kiezen, dan zijn er manieren waarop je deze kosten zo laag mogelijk kan houden. Misschien kan je je dit beter veroorloven als je kijkt naar de volgende besparingstips.

  • Bespaar met een grotere klus: hoe groter de klus die je aanbiedt, hoe gunstiger de gemiddelde prijs. Kijk dus hoeveel je kwijt zal zijn aan een glaszetter als je de buren vraagt of ze ook geïnteresseerd zijn om hun glas te vervangen. Soms kan je hierdoor 5 tot 10 procent besparen op de totaalkosten.
  • Kies een lokale glaszetter: hoe dichterbij de glaszetter, hoe lager de voorrijkosten. Soms komen deze helemaal te vervallen. Ook weet je dat je met een regionale glaszetter alle connecties in huis hebt die nodig kunnen zijn.
  • Bespaar op de lange termijn: heb je wel een wat groter budget, dan kan je overwegen HR++ glas te laten zetten. Zo kan je dit geïnvesteerde geld over een aantal jaar weer terugverdienen en beginnen met besparen op de stookkosten.

Vergelijk offertes

Ook al ben je van plan het glas zelf te zetten, het is altijd de moeite waard om te kijken wat er geboden kan worden in jouw omgeving. Wij kunnen je helpen aan een aantal offertes en je verplicht jezelf nergens toe. Door je postcode en de gegevens van de klus in te voeren in onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool, kan je binnen een korte tijd een aantal offertes verwachten van glaszetters bij jou uit de buurt. Door deze te bekijken weet je precies welke alternatieven er beschikbaar zijn voor jou en kan je een weloverwogen beslissing maken over het zelf plaatsen van je glas.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

glas plaatsen woonkamer

Coronacrisis en glaszetters

oktober 6, 2020

Begin 2020 brak de Coronacrisis uit. De hele wereld werd getroffen door

glas monteren

Handig stappenplan om een goede glaszetter in te huren

september 25, 2020

Zijn de glazen van je ramen en kozijnen aan vervanging toe? Of

De voordelen van geluidsisolerend glas

september 21, 2020

Of je nou wordt overrompeld door de vervelende lawaaien van het verkeer,