Informatie en advies over glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voor het vervangen of laten zetten van je dubbel glas, kun je het beste een professionele glaszetter inhuren. Een vakman staat garant voor kwaliteit en veiligheid. Hij zet de vaak zware glasplaten op de juiste manier in de kozijnen en heeft meteen de juiste gereedschappen bij de hand om de klus snel te klaren. Bovendien heb je bij een glaszetter garantie op je glas. Gaat er tijdens het plaatsen van het dubbel glas iets fout of ontdek je naderhand een fout, dan betaal je hiervoor niks extra’s. Dit zijn allemaal voor zichzelf sprekende voordelen, waardoor je niet anders meer wilt dan het inhuren van een vakman. Maar hoe kun je die geschikte glaszetter nu vinden? Dit blog voorziet je van een paar handige tips om de lokale glaszetter, die bij jou past, op een eenvoudige wijze te vinden.

Heeft de glaszetter een keurmerk in bezit?

Een eerste criteria, waaraan je een goede glaszetter kunt herkennen, is het AF keurmerk van de brancheorganisatie voor erkende glaszettersbedrijven. De glaszetter met het AF keurmerk werkt volgens de kwaliteitsnormen van de AF-regeling. Deze glaszetters zijn in het bezit van een vak- of bedrijfstechnisch diploma. De AF biedt zekerheid, betrouwbaarheid en vakkundigheid van de door het AF erkende glaszettersbedrijf.

Wat is de prijs?

Een tweede criteria, waarmee je een geschikte glaszetter kunt kiezen, is de prijs. De prijs, die je voor een erkende glaszetter moet betalen is afhankelijk van een aantal variabelen, zoals de concurrentie in de regio, het hebben van bepaalde certificeringen en de mate van ervaring van de glaszetter. Kijk dus of je een makkelijke of moeilijke klus hebt en of ervaring hierbij van belang is. Kijk je echter niet blind op de prijs, maar let ook altijd goed op wat er nu eigenlijk aangeboden wordt voor een bepaalde prijs. Welke kwaliteit, garantie en service worden aan jou aangeboden?

Wat kost het inhuren van een glaszettersbedrijf?

De prijzen die een glaszetter vraagt, kunnen verschillen. De prijzen worden namelijk bepaald door een aantal variabelen, zoals het soort glas dat geplaatst moet worden, de grootte van je woning en de soort klus. Een gemiddelde klus kost circa €140 per vierkante meter. Hierbij wordt er standaard HR++ dubbelglas geplaatst en de prijs is inclusief materiaalkosten, btw en arbeidskosten. In tabel 1 zie je de prijzen van HR++ bij verscheidene oppervlaktes in vierkante meters.

Tabel 1. De gemiddelde prijs bij een bepaald oppervlakte aan raam

De raamoppervlakte in vierkante meters De gemiddelde zetprijs van HR++ glas
15 €1800 – €2200
20 €2500 – €2800
30 €3500 – €4000
35 €4400 – €4900
50 €6500 – €7000

Kies je voor een betere isolatiewaarde van het glas, dan wordt de totaalprijs duurder. Zo is HR triple glas duurder dan de HR++.

Kies voor kwaliteit

Het werd net al even genoemd, maar een goede vakman heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dit kan betekenen dat de goedkoopste vakman niet altijd het beste werk biedt. Let daarom altijd goed op welke materialen gebruikt de glaszetter, levert de vakman kwalitatief goed werk en wat zeggen andere klanten van de glaszetter?

Welke service levert de glaszetter?

Naast de kwaliteit van zijn verleende diensten, moet een goede glaszetter ook een goede service hebben. Let hierbij op:

  • Komt de glaszetter eerst langs voor een kennismaking en een beoordeling van de situatie?
  • Worden er voorrijkosten in rekening gebracht?
  • Biedt hij ook nazorg aan?
  • Ruimt hij zijn eigen rommel op?

Welke garantie wordt aan jou aangeboden?

Zorg altijd dat een glaszetter een bepaalde garantieregeling heeft om extra kosten te voorkomen. Het hebben van een degelijke garantieregeling zegt iets over de glaszetter, want iemand die goed werk levert, schaamt zich ook niet om terug te komen en aanpassingen te maken.

De beste deal voor je glas

Wanneer je een precieze prijsopgave wilt hebben, dan is het verstandig om de verschillende glaszettersbedrijven te vergelijken in prijs en kwaliteit door een offerte aan te vragen. Een offerte is gratis en vrijblijvend. Vul je gegevens in op een online vergelijker en na twee werkdagen heb je de offertes in je mail ontvangen, waarna je op prijs-kwaliteitverhouding kunt selecteren.

Subsidies bij isolatiewerkzaamheden

Laat je een energiezuinigere glassoort zetten door een erkend glaszetterbedrijf, dan kom je in aanmerking voor de btw-subsidie op isolatiewerkzaamheden. Dit houdt in dat, wanneer er isolatiewerkzaamheden plaatsvinden aan je huis van twee jaar of ouder door een professioneel bedrijf je gebruik kunt maken van een verlaagd btw-tarief van 9 procent. Het extra lage btw-tarief geldt alleen op de arbeidskosten van het glaszetten niet op de materiaalkosten van het glas. Laat je daarnaast ook meteen je kozijnen vervangen door beter geïsoleerde kozijnen of doe je een andere isolatieklus aan je woning, dan kun je zelfs subsidie aanvragen bij de Rijksoverheid op basis van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

glas plaatsen woonkamer

Coronacrisis en glaszetters

oktober 6, 2020

Begin 2020 brak de Coronacrisis uit. De hele wereld werd getroffen door

glas monteren

Handig stappenplan om een goede glaszetter in te huren

september 25, 2020

Zijn de glazen van je ramen en kozijnen aan vervanging toe? Of

De voordelen van geluidsisolerend glas

september 21, 2020

Of je nou wordt overrompeld door de vervelende lawaaien van het verkeer,