Informatie en advies over glas
Gratis en vrijblijvend
glaszetter

Wanneer jij een klus hebt liggen voor een glaszetter, dan heb je waarschijnlijk al het één en ander aan informatie opgezocht online. En ook al kun je daar allerlei waardevolle informatie vinden over glassoorten, prijzen en methoden, het is ook een plek waar een aantal valse vooroordelen de rondte gaan. Het is natuurlijk zaak om deze te onderscheiden van de informatie die wel waardevol is. Hier lees je over de belangrijkste vooroordelen wat betreft glas en glaszetters, zodat je goed geïnformeerd je klus kunt gaan inplannen.

Neem het best isolerende glas

Vaak word je aangemoedigd om het glassoort te kiezen dat het beste isoleert. Het is echter veel beter om een glassoort te kiezen dat aansluit bij de isolatiewaarde van je gebouw of woning. Natuurlijk ga je geen isolatieglas plaatsen in een onverwarmde schuur of garage, maar ook in je woning denk je hier het beste goed over na. Als jouw woning matig geïsoleerd is en bent niet van plan hier binnenkort wat aan te doen, dan hoef je geen uitmuntende soort isolatieglas aan te schaffen. Alle warmte dat het glas tegenhoudt gaat dan wel ergens anders verloren en eigenlijk is dat dan dus weggegooid geld. Je kunt dit besparen door de isolatiewaarde wat te verlagen. Heb je daarentegen een passiefwoning of ben je van plan om isolatiewerken te gaan uitvoeren in de toekomst, dan is het een uitstekend idee om te investeren in isolatieglas. Je kunt dan nog meer warmte binnenhouden en nog meer besparen op je energierekening.

Glas zetten kun je zelf

Er zijn ongetwijfeld lezers van dit artikel die zelf glas kunnen zetten. Toch behoren deze mensen in de minderheid. Het is in de meeste gevallen het beste om hier een glaszetter voor te gebruiken. Glas plaatsen is niet alleen risicovol, maar het is ook specialistisch. Doe je dit verkeerd dan kan er een lekkage ontstaan of kan het glas los gaan zitten. De levensduur zal daardoor aanzienlijk verminderen en je zet de isolatiewaarde op het spel. Een glaszetter kan uiteraard ook foutjes maken, maar deze kans is kleiner en er is dan een garantieregeling die je kunt gebruiken. Daarnaast zal glas dat valt of defect raakt kosteloos worden vervangen, terwijl jij alles dat stuk gaat zelf moet financieren. Daar komt dan nog bij dat glas breekbaar, scherp en zwaar is. Verkijk je dus niet en schakel bij enige twijfel een specialist in.

Specialistisch glas is weggegooid geld

Er bestaan een aantal soorten specialistisch glas en dit zijn glassoorten met extra kenmerken. Er zijn een groot aantal mogelijkheden, maar enkele voorbeelden van specialistische glassoorten zijn inbraakwerend glas, brandvertragend glas, zonwerend glas, geluidwerend glas en zelfreinigend glas. Wanneer deze geplaatst worden op de juiste plek kunnen ze erg veel voordeel opleveren. Inbraakwerend glas plaats je in ramen die zich op de begane grond bevinden en op plekken waar een inbreker gemakkelijk zijn of haar gang kan gaan. Geluidwerend glas kun je het beste laten zetten in ramen langs een drukke weg. En zelfreinigend glas is ideaal bij grote glaspartijen. Wanneer toegepast op de juiste plaats zijn specialistische glassoorten soms een grote uitkomst.

Er is geen subsidie beschikbaar voor het plaatsen van isolatieglas

Het budget voor de landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Woning is vroegtijdig al opgemaakt. Ook al zou deze subsidie tot eind 2019 moeten lopen, er is nog een klein beetje geld beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren en dat is het wel. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen financiële steun aanwezig is. Er zijn drie manieren waarop je met de kosten voor isolatieglas kunt worden geholpen.

  • Gemeentelijke subsidies: ook gemeenten en provincies krijgen van de overheid een budget dat ze kunnen verdelen over subsidiegelden. Ze mogen dan zelf bepalen waar dit geld naartoe gaat. Het is dus mogelijk dat er in jouw woonplaats geld is vrijgemaakt voor het plaatsen van isolatieglas. Dit kun je controleren bij je gemeente- of provinciehuis.
  • Energielening: je kunt bij je bank ook navraag doen naar een energielening. Dit is een lening die je afsluit om energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren. Uiteraard zal je dan geld moeten lenen en afbetalen, maar de voorwaarden zijn veel beter. Zo is het rentepercentage aanzienlijk lager, bijvoorbeeld.
  • Lager btw-tarief: en als laatste is er het verlaagde btw-tarief dat je betaalt over de arbeidskosten voor het plaatsen van isolatieglas. De materialen zijn wel gewoon belast, maar over de arbeidskosten betaal je dan maar 6 procent. Dit wordt al op de eindfactuur verrekend, maar het kan geen kwaad om het te controleren wanneer deze door de brievenbus valt.

Vergelijk offertes

Nu deze valse vooroordelen de wereld uit zijn geholpen is het tijd om de specialisten in te schakelen. Dit doe je door een goede vergelijking te maken van de verschillende glaszetters uit jouw omgeving. Vraag daarom hier via onze vergelijkingstool een aantal offertes aan bij betrouwbare vakmensen, zodat jij ook snel van je nieuwe glas kunt gaan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

glas plaatsen woonkamer

Coronacrisis en glaszetters

oktober 6, 2020

Begin 2020 brak de Coronacrisis uit. De hele wereld werd getroffen door

glas monteren

Handig stappenplan om een goede glaszetter in te huren

september 25, 2020

Zijn de glazen van je ramen en kozijnen aan vervanging toe? Of

De voordelen van geluidsisolerend glas

september 21, 2020

Of je nou wordt overrompeld door de vervelende lawaaien van het verkeer,