Kosten enkel glas

Enkel glas wordt bijna niet meer gezet. De reden hiervoor is dat het financieel een stuk gunstiger is om dubbel- of hoogrendementsglas te plaatsen. Per vierkante meter kost dit niet erg veel meer, maar je bespaart er wel aanzienlijk mee op de stookkosten. Toch zijn er soms nog situaties waarin enkel glas voldoende is. Denk hierbij aan het beglazen van een kas, een tuinserre of een garage. Ruimtes waar geen verwarming is en waar het niet nodig is om gestookte warmte binnen te houden, hebben aan enkel glas genoeg. Hier kan je lezen hoeveel je betaalt voor het aanschaffen en plaatsen van enkel glas, welke factoren de prijs beïnvloeden en hoe je de eindkosten zo laag mogelijk kan houden.

Enkel glas per vierkante meter

De kosten van enkel glas zijn niet hoog. Laat je het installeren, dan zal het merendeel van de totaalprijs naar de glaszetter gaan. Omdat enkel glas ook bijna niet meer wordt gebruikt, is er vaak een minimum bestelling van kracht. De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten weer van enkel glas per vierkante meter, inclusief BTW in- en exclusief installatiekosten.

Glassoort Prijs per m2 Prijs per m2 inclusief installatie
Enkel glas €30 – €60 €100

 

Van invloed op de prijs zijn dus de afmetingen en de installatiekosten. Maar er is ook de dikte van het glas en het soort glas wat de prijs kan doen stijgen.

De dikte van het glas

Enkel glas is te krijgen in verschillende diktes, die lopen vanaf 2 millimeter tot 19 millimeter. De reden waarom je dikker glas zou kunnen kiezen is om de stekte of de geluidsoverlast te verminderen. De prijzen lopen uiteen van €15 per vierkante meter enkel glas van 2 millimeter tot €250 per vierkante meter als je enkel glas wilt dat 19 millimeter dik is. Als je niet zeker weet wat de ideale dikte is voor jouw glas, dan kan je altijd een specialist raadplegen.

Het soort glas

Behalve simpel enkel glas, kan je ook kiezen voor extra veiligheid door voor een veiligheidsoptie te kiezen. Zo is er bijvoorbeeld gelaagd glas, gehard glas of draadglas. In de volgende tabel kan je de kosten vinden van deze drie soorten veiligheidsglas en de kenmerken.

 

Soort veiligheidsglas Prijs per m2 Kenmerken
Gelaagd glas €60 – €100 Inbraak werend, het glas kan niet uit elkaar vallen
Gehard glas €40 – €80 5 keer sterker dan standaard glas, inbraak werend
Draadglas €40 – €60 Inbraak werend, het glas kan niet uit elkaar vallen

 

Alternatieve opties

Voor niet al te veel geld per vierkante meter meer, kan je kiezen voor dubbel glas of hoogrendementsglas. Deze isoleren een stuk beter en houden ook het geluid van buiten beter weg. Wil je je huis verkopen, dan kan het negatief werken als je enkele beglazing hebt. De volgende tabel geeft weer hoeveel je kwijt bent per vierkante meter aan dubbel glas en de verschillende soorten hoogrendementsglas, inclusief BTW.

 

Soort glas Prijs per m2 U-waarde Energiebesparing per m2 glas per jaar
Enkel glas €30 – €60 5 €0
Dubbel glas €64 2,7 €7
HR €69 1,7 – 2,0 €9
HR+ €74 1,3 – 1,6 €11
HR++ €79 1,2 €13

 

Door dubbel glas te kiezen, voor iets meer geld, kan je al €7 per vierkante meter glas besparen per jaar. Hoogrendementsglas is dubbel glas dat in de spouw een laagje metaalfolie heeft waardoor de isolatie verbetert. HR++ glas is het meest gebruikte, dit bevat naast het metaalfolie ook argongas in de spouw. HR++ glas heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding en hiermee kunnen de meeste huishoudens het geïnvesteerde geld het snelste terugverdienen.

Hou de kosten van je enkele glas laag

Door enkel glas te kiezen heb je al een goedkope optie genomen, maar er zijn nog een paar manieren waarop je de prijs zo laag mogelijk kan houden.

  • Kies een lokale glaszetter: vooral in het geval van een langdurige klus, kunnen de voorrijkosten aardig oplopen. Kies je een regionale vakman, dan heb je geen of nauwelijks voorrijkosten. Bovendien kan je zo gebruik maken van alle connecties die over de jaren zijn opgebouwd.
  • Blijf boven 0,5 m2: als je hier onder zit, betaal je deze prijs sowieso en dan zou je betalen voor iets dat je niet krijgt. Kijk dus of je het glas ergens anders voor kan gebruiken, of bewaar het voor de toekomst.
  • Kwantumkorting: ben je van plan grote hoeveelheden glas te vervangen, en wil de buurman dit ook, dan kan je in aanmerking komen voor kwantumkorting. Hoe groter het oppervlak, hoe efficiënter de glaszetter kan werken en hoe lager de prijs. Het is dus altijd de moeite waard om dit bij de buren na te gaan.

Vergelijk en bespaar

De beste manier om geld te besparen is door volledig op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Dit doe je door offertes op te vragen en vervolgens met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je hierbij helpen. Gebruik onze vergelijkingstool en binnen een korte tijd kan je al een aantal offertes verwachten. Het enige dat je invult is een omschrijving van de klus en de locatie. Zonder jezelf ergens toe te verplichten, kan je zo een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw enkele glas.

 

 

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.