Kosten voorzetraam laten plaatsen

Als je graag beter isolerende ramen wilt, maar de huidige kozijnen en ramen zijn nog prima, dan kan je overwegen een voorzetraam te laten plaatsen. Ook kan je dit doen om bestaand glas te beschermen, zoals glas in lood ramen, of als je geen nieuwe beglazing of kozijnen kan betalen. Hier vind je de kosten van het plaatsen van een voorzetraam, wordt gekeken naar de kosten van nieuwe beglazing ter vergelijking en kan je lezen hoe je de prijs van je nieuwe voorzetramen zo laag mogelijk kan houden.

Wat zijn voorzetramen?

Voorzetramen zijn ramen die je aan de buiten- of binnenkant van het huidige raam installeert. Zo maak je een extra laag (als je enkele beglazing had, heb je nu dubbele beglazing), zonder het huidige glas te vervangen of nieuwe kozijnen te moeten aanschaffen. Hiermee bevorder je de isolatie, verminder je de geluidsoverlast, verminder je de stookkosten, heb je minder tocht in huis en bescherm je het huidige glas.

De kosten van voorzetramen

Tijdens het plaatsen van voorzetramen betaal je voor het materiaal en de arbeidskosten. In de volgende tabel kan je zien hoeveel dit ongeveer zal zijn per soort raam, inclusief plaatsing, materiaal en BTW.

 

Kostenpost Gemiddelde prijs
Klein raam 40cm x 40cm €75 – €100
Groot raam 2,5m x 2m €455 – €555
Kosten per vierkante meter €100 – €140

 

De besparing

Als je voorzetramen plaatst om de isolatie van je huis te verbeteren dan kan je rekenen op een bezuiniging. Een gemiddeld rijtjeshuis met 20 vierkante meter glas kan door hier voorzetramen te laten plaatsen, een bedrag besparen van €140 per jaar.

Andere opties

Er zijn ook andere opties om je ramen beter te isoleren, en dit is door hoogrendementsglas te laten plaatsen. Deze optie wordt gegeven, omdat het rendement hiervan hoger is en je dus voor een klein beetje meer geld een grotere jaarlijkse besparing maakt. Voor het gemiddelde huis uit het voorbeeld betekent dit het dubbele. In de tabel die volgt kan je lezen hoeveel je betaalt voor dubbele beglazing en hoogrendementsglas. Ook de kosten van de plaatsing zijn vermeld.

 

Soort glas Prijs per m2 U-waarde Energiebesparing per m2 glas per jaar
Dubbel glas €64 2,7 €7
HR €69 1,7 – 2,0 €9
HR+ €74 1,3 – 1,6 €11
HR++ €79 1,2 €13
HR+++ €115 0,5 – 0,9 €14
Glaszetter €40 – €70 per vierkante meter

 

De meest geplaatste glassoort is HR++, omdat dit de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft. Voor het vervangen van je ramen voor HR++ glas betaal je tussen de €120 en €150 per vierkante meter. Dit is niet erg veel meer dan een voorzetraam, maar geeft je wel dubbel rendement. En er is meer.

Steun van de overheid

Niet alleen heb je een beter rendement als je HR++ glas laat installeren, maar je komt ook in aanmerking voor een lager BTW-percentage op de arbeidskosten. Je betaalt hier 21 procent over in plaats van 6 procent en dit wordt door de glaszetter op de eindfactuur verrekend. Ook zijn er gemeentelijke subsidies waar je voor in aanmerking kan komen, als jouw gemeente hier een potje voor heeft gemaakt. Dit is dus zeker de moeite waard om uit te zoeken. Landelijk is er de subsidie energiebesparing eigen woning. Als je twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoert kan je tot 20 procent van de totaalkosten terugkrijgen. Het plaatsen van voorzetramen is niet inbegrepen bij deze financiële steun.

Hou de kosten van je voorzetramen laag

De kosten van voorzetramen kunnen dus aardig oplopen, ook al worden ze vaak gebruikt voor kleinere raamsoorten. Hier lees je hoe een aantal kleine keuzes de prijs toch laag kunnen houden.

  • Kies een regionale glaszetter: hiermee bespaar je op de voorrijkosten of heb je geen voorrijkosten wat vooral op langere klussen een groot verschil in prijs kan maken. Ook weet je zo zeker dat je alle regionale contacten en kennis in huis hebt die nodig zijn bij het voltooien van de klus en steun je de regionale economie.
  • Overweeg HR++: voor een kleine investering per vierkante meter meer, heb je toch jaarlijks meer rendement.

Bespaar met onze vergelijkingstool

De beste manier om geld te besparen is door volledig op de hoogte te zijn van wat er in jouw regio geboden wordt en tegen welke prijs. De beste manier om dit te doen is door offertes te verzamelen en te vergelijken. Wij kunnen je hiermee helpen. Door onze vrijblijvende vergelijkingstool te gebruiken kan je tot 40 procent besparen op de totaalkosten. Je vult je postcode en de gegevens van je klus in en binnen een korte tijd kan je een aantal offertes verwachten van glaszetters uit jouw regio. Door deze naast elkaar te leggen en de vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn, kan je snel en makkelijk tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw voorzetramen.

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.