Informatie en advies over glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
glas monteren

Als je glas gaat aanschaffen of laat vervangen dan is het goed om de kosten per m2 te kennen. Ook is het belangrijk om te weten wat het plaatsen van het glas door een glaszetter je gaat kosten. Het is immers van belang om het door jou gekochte glas ook te laten plaatsen. Wat heb je er anders aan?

Kosten glaszetter per m2De glaszetter kosten per m2

De kosten van het glas per vierkante meter (m2) hangen af van het soort glas wat je kiest. Ook de isolatiewaarde is bepalend voor de kosten van het glas. Driedubbelglas is logischerwijs ook een stuk duurder dan dubbelglas. Er wordt immers nog een extra laag glas gebruikt.

Materiaal kosten glas

Type glas Prijs per vierkante meter
Conventioneel dubbel glas +- 120 euro per m2
HR glas +- 125 euro per m2
HR+ glas +- 130 euro per m2
HR++ glas +- 135 euro per m2
HR+++ glas +- 175 euro per m2

Prijsvoorbeelden

Als je dubbelglas gaat aanschaffen dan moet je rekenen op een investering van 65 euro per vierkante meter. De kosten van dubbelglas kunnen oplopen tot 85 euro per vierkante meter. Het is maar net waar je voor kiest. Driedubbelglas (HR+++) kost trouwens rond de 120 euro per vierkante meter. Hiermee heb je dus een indicatie van wat het glas per vierkante meter kost. Je hebt het dan echter nog niet in je huis en in de kozijnen.

De kosten van een glaszetter

Als je een glaszetter gaat inhuren dan moet je rekenen op een prijs van 40 euro per uur. Daarnaast kunnen er nog reiskosten zijn voor de glaszetter. Je kunt een glaszetter ook per vierkante meter geplaatst glas betalen. Je moet dan rekenen op een kostenpost van 40 euro tot 70 euro per m2.

Een vrijblijvende offerte voor de kosten per m2?

Het is slim om meerdere offertes op te vragen voor de kosten glas per m2. Je kunt hierbij de kosten op laten splitsen in de kosten van het glas en de kosten van het laten plaatsen van isolatieglas in je woning. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Kom vrijblijvend in contact met erkende glaszetters en vergelijk het aanbod in je regio. Door de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen kun je namelijk een betere keuze maken en besparen op de kosten. Maak gebruik van onze offerte service om glaszetters te benaderen.

Bekijk eens deze glaszetter pagina’s:

Kosten glaszetter
Dubbelglas
Glasschade
Kosten per uur
Kosten HR+ glas
Isolatieglas
Advies

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

glas plaatsen woonkamer

Coronacrisis en glaszetters

oktober 6, 2020

Begin 2020 brak de Coronacrisis uit. De hele wereld werd getroffen door

glas monteren

Handig stappenplan om een goede glaszetter in te huren

september 25, 2020

Zijn de glazen van je ramen en kozijnen aan vervanging toe? Of

De voordelen van geluidsisolerend glas

september 21, 2020

Of je nou wordt overrompeld door de vervelende lawaaien van het verkeer,