Kosten glas laten vervangen

Ben je van plan je glas te laten vervangen, dan wil je vast graag weten hoeveel je hiervoor kwijt zou kunnen zijn. Er zijn een aantal verschillende glassoorten waar je uit kan kiezen die de prijs bepalen zowel als het arbeidsloon van de glaszetter. Het meest gebruikte glas op dit moment is hoogrendementsglas, waarmee je je huis beter kan isoleren. Hier kan je lezen over de kosten van het glas en de plaatsing, over de soorten hoogrendementsglas en de kenmerken, en over hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

Hoeveel kost het plaatsen van hoogrendementsglas?

De volgende tabel laat zien hoeveel geld je kwijt bent voor het glas en de glaszetter. De prijzen zijn inclusief BTW.

 

Soort glas Prijs per m2 U-waarde Energiebesparing per m2 glas per jaar
Dubbel glas €64 2,7 €7
HR €69 1,7 – 2,0 €9
HR+ €74 1,3 – 1,6 €11
HR++ €79 1,2 €13
HR+++ €115 0,5 – 0,9 €14
Glaszetter €40 – €70 per vierkante meter

 

De factoren die invloed hebben op de prijs zijn het soort glas, de kosten van de glaszetter en de besparing die je zal maken.

Het soort glas

Hoogrendementsglas is een soort dubbel glas met betere isolatie. Standaard dubbel glas bestaat uit twee platen met een lege ruimte ertussen waarin zich stilstaande licht bevindt. Hoogrendementsglas bevat in deze ruimte een laagje metaal waardoor de isolatie beter wordt en in sommige soorten wordt de ruimte met stilstaande lucht gevuld met argongas. Daardoor is de isolatiewaarde nog beter. Hoe beter de isolatiewaarde, hoe duurder het glas, maar hoe groter de besparing. Het klimaat in huis zal beter zijn omdat de warmte beter verdeeld is, je CO2-uitstoot zal naar beneden gaan omdat je minder hoeft te stoken en daarmee zal je een steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu.

De U-waarde

De U-waarde is de eenheid waarin de isolatiewaarde wordt uitgedrukt. Soms zie je dit ook geschreven als W/m2K (Watt per vierkante meter Kelvin). Deze waarde wordt berekend door de temperatuur aan de binnen- en buitenkant van het raam te nemen. Het verschil is de warmte die verloren gaat. Daarom is een lagere U-waarde beter, hoe kleiner het verschil hoe minder warmte je verliest. En hoe minder warmte je verliest, hoe minder hard je hoeft te stoken om dit weer aan te vullen.

De kosten van de glaszetter

Glaszetters in Nederland vragen tussen de €40 en €70 per vierkante meter glas dat ze plaatsen. Dit is exclusief het materiaal, dus dat moet je er nog bij optellen. De prijs hangt af van eventuele extra kosten, zoals steigerhuur, arbeidskrachten, voorrijkosten en hoe ingewikkeld de klus is. De glaszetter zal deze kosten met je bespreken voordat je tot een overeenkomst komt wat betreft de prijs van de klus.

De besparing

Als je wilt weten hoeveel je kwijt bent om je glas te laten vervangen, dan moet je de besparing hier ook bij betrekken. Het kan bijvoorbeeld goed zijn dat je met een grotere investering op de lange termijn financieel beter af bent. Betrek hier ook de isolatiewaarde van je hele woning bij. Als deze niet goed is, dan zal het plaatsen van een beter isolerende glassoort niet veel verschil maken. Een gemiddelde eengezinswoning kan per jaar tussen de €250 en €300 besparen door het vervangen van dubbel glas voor HR++ glas.

Hoe hou je de kosten laag

Het laten zetten van hoogrendementsglas is dus niet goedkoop, en dit is niet een klus om zelf te doen. Het plaatsen van glas is specialistisch werk en kan ernstige gevolgen hebben voor de levensduur en isolatiewaarde als dit niet goed gebeurd. Toch zijn er een paar manieren waarop je geld kan besparen op de werkzaamheden.

  • Vraag de buren: hebben de buren ook interesse om hun glas te laten vervangen? Dan kan je dit via dezelfde glaszetter doen en een lagere prijs onderhandelen. Hoe groter het oppervlak, hoe gunstiger de kosten per vierkante meter.
  • Kies een lokale glaszetter: en vermijd of bespaar aanzienlijk op de voorrijkosten. Vooral bij langdurige klussen kan dit schelen. Ook heb je zo beschikking over de nodige regionale connecties en steun je de plaatselijke economie.
  • BTW: op de arbeidskosten voor het plaatsen van isolerend glas, is een lagere BTW van kracht. Je betaalt in plaats van 21 procent, maar 6 procent en dit wordt door de glaszetter op de rekening verwerkt. Voor het materiaal betaal je wel het hele bedrag.
  • Subsidies: kijk of er in jouw gemeente misschien subsidies zijn voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Veel gemeentes hebben hier potjes voor gemaakt, maar dit verschilt per regio. Op landelijk niveau is er de subsidie energiebesparing eigen woning, maar hier kom je alleen voor in aanmerking als je naast het glas ook een andere energiebesparing uitvoert.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40 procent

Waarom geen gebruik maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool? Deze kan je in korte tijd voorzien van een aantal offertes van glaszetters uit jouw buurt. Het enige dat he hoeft te doen is je postcode en de gegevens van de klus invullen en de tool doet de rest. De offertes kan je vervolgens vergelijken op punten zoals kwaliteit, service en prijs zodat je tot een weloverwogen beslissing kan komen wat betreft jouw nieuwe beglazing.

 

 

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.