Kosten glas laten plaatsen

Als het tijd is om nieuw glas te plaatsen, heb je de keuze uit een groot aantal opties. Hoogrendementsglas is op dit moment het meest gebruikte glas door glaszetters en door je dubbele glas hiermee te vervangen zorg je voor een betere isolatie van je ramen. Zo zal je besparen op de stookkosten en draag je een steentje bij voor een beter milieu omdat je CO2-uitstoot naar beneden zal gaan. De kosten van het plaatsen van het glas hangt af van het glas dat je kiest en hoeveel de glaszetter zal rekenen voor de klus. Hier kan je lezen over hoogrendementsglas, hoeveel je kwijt bent voor het plaatsen hiervan en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

De kosten van het glas en de kosten van de zetter

Hoeveel je betaalt voor het glas, hangt ervan af welk type je kiest. Hoe duurder het glas, hoe beter de isolatiewaarde en hoe meer je dus zal terugverdienen op de energierekening. De kosten van de glaszetter hangen af van verschillende factoren, zoals de voorrijkosten, de arbeidsintensiviteit van de klus, of er steigers gehuurd moeten worden, hoe ingewikkeld de klus is en hoeveel mankracht er nodig is. Toch is het verstandig om een vakman in te huren om dit te laten doen, omdat het juist zetten van het glas een zeer specialistische klus is. Doe je dit niet goed, dan kan de isolatiewaarde verminderen, kunnen je ramen minder lang meegaan of zelfs breken als er te veel kracht op komt te staan. De volgende tabel geeft de kosten weer van de verschillende types glas en de glaszetter per vierkante meter. Dit is inclusief BTW.

 

Soort glas Prijs per m2 U-waarde Energiebesparing per m2 glas per jaar
Dubbel glas €64 2,7 €7
HR €69 1,7 – 2,0 €9
HR+ €74 1,3 – 1,6 €11
HR++ €79 1,2 €13
HR+++ €115 0,5 – 0,9 €14
Glaszetter €40 – €70 per vierkante meter

 

Wat is hoogrendementsglas en waarom is het beter?

Hoogrendementsglas is een soort dubbel glas. Normaal dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met stilstaande lucht ertussen. Hoogrendementsglas bevat ook een metalen coating in deze lege ruimte en soms een edelgas om de isolatiewaarde nog meer te verhogen. Door deze samenstelling isoleert hoogrendementsglas 5 keer beter dan enkele beglazing en 3 keer beter dan dubbele beglazing. Daardoor zal de warmte in je huis beter binnenblijven, hoef je minder hard te stoken om de temperatuur constant te houden en zal de warmte beter verdeeld worden over je leefruimtes. Als gevolg gaat je energierekening naar beneden en daarmee verminder je je CO2-uitstoot. In sommige gevallen kan een grotere investering dus ook tot grotere besparingen leiden.

 

Wat is de U-waarde?

Met de U-waarde wordt de isolatiewaarde van het glas weergegeven. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Soms wordt deze uitgedrukt in W/m2K, dit staat voor het aantal Watt per vierkante meter Kelvin. De waarde wordt gemeten door de temperatuur te nemen aan de buitenkant en de binnenkant van het raam. Hoe kleiner dit verschil, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter de isolatie.

Hoeveel kan je besparen?

Als je wilt berekenen hoeveel je kwijt bent aan een glaszetter, moet je ook weten hoeveel je zal besparen. De bovenstaande tabel geeft deze waardes weer per vierkante meter glas. Voor een gemiddelde eengezinswoning betekent dit een besparing van tussen de €250 en €300 per jaar als je dubbel glas vervangt voor HR++ glas.

Hou de kosten laag

Over het algemeen duurt het tussen de 5 en 7 jaar voordat je je investering terug hebt verdiend. Echter, je moet dit geld wel uitgeven. Hier kan je lezen hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Kies een regionale glaszetter: zo betaal je geen of minimale voorrijkosten. Vooral als de klus lang duurt kan dit verschil maken. Ook heb je zo alle regionale kennis en connecties in huis en steun je de plaatselijke economie.
  • Subsidies: soms zijn er op regionaal niveau subsidies beschikbaar voor mensen die energiebesparende maatregelen uitvoeren. Op landelijk niveau is er de subsidie energiebesparing eigen woning, maar hier kom je alleen voor in aanmerking als je twee of meer isolatiewerkzaamheden laat uitvoeren. Zoek dit goed uit, het zou zonde zijn als je zo geld misloopt.
  • BTW: op de arbeidskosten van het plaatsen van hoogrendementsglas is een lagere BTW van kracht. In plaats van 21 procent betaal je 6 procent. Controleer dit op de eindfactuur, de glaszetter zal dit meteen verrekenen.
  • Maak een berekening: en kijk naar je budget, het rendement en de uitgaven. Ook is het verstandig naar de algehele isolatiewaarde van je huis te kijken. Is deze niet erg goed, en ben je niet van plan dit te gaan verbeteren, dan is het niet nodig om een groot bedrag uit te geven aan glas.

Bespaar met onze vergelijkingstool

Door onze vergelijkingstool te gebruiken, kan je nog meer geld besparen op de kosten van de glaszetter. Door je postcode en de gegevens van de klus in te vullen, kan de tool doelgericht zoeken naar een aantal offertes van glaszetters uit jouw regio. Deze kan je vervolgens met elkaar vergelijken op punten zoals service, kwaliteit en prijs. Zo weet je zeker dat je tot de juiste en weloverwogen beslissing komt wat betreft jouw nieuwe beglazing.

 

 

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.