Glaszetter gezocht

Ben je op zoek naar een glaszetter, dan wil je zeker weten dat je kwaliteit en vakmanschap in huis haalt. En van glaszetters wordt steeds meer gevraagd. Het is niet meer alleen het zetten van enkele of dubbele beglazing, het is ook hoogrendementsglas, veiligheidsglas en brandwerend glas. Vaak zijn deze ook aan wettelijke eisen verbonden, waar een certificaat voor gehaald moet worden. Het verkeerd zetten van glas kan invloed hebben op de levensduur van je ramen, de isolatiewaarde en de sterkte van het glas. En aangezien glas en het zetten ervan niet goedkoop zijn, heb je recht op waar voor je geld. Er zijn een aantal manieren waarop je kan controleren of je een vakman met voldoende kennis in huis haalt.

GBO vak-certificaat

Een glaszetter met dit certificaat mag zichzelf als erkend omschrijven. Om dit te krijgen worden deze bedrijven gecontroleerd op de kwaliteit van het werk. Dit wordt onder andere gedaan door de zetters bepaalde cursussen te laten volgen. Het certificaat dat ze daarvoor krijgen is gebonden aan de persoon en niet aan het bedrijf. Na drie jaar moet een bijscholingscursus gevolgd worden zodat de kennis op niveau blijft. Zonder deze kwalificaties mag de glaszetter geen lid zijn van het GBO en dus kan hij zich dan niet erkend noemen. Door met een erkend glaszetter in zee te gaan weet je dat hij de juiste certificaten heeft om kwaliteitswerk af te leveren en dat hij op de hoogte is van de laatste plaatsingstechnieken en nieuwe materialen.

Keurmerken

Behalve get GBO-certificaat, zijn er ook andere keurmerken waar je op kan letten bij het kiezen van de juiste glaszetter. Je kan kijken of ze dubbel glas zetten met het KIWA-keurmerk, die het glas keurt op de juiste isolatiewaarden. Ook is er de CE-markering. Heeft het glas deze markering dan voldoet het aan de voorwaarden die de Europese Commissie aan het glas heeft gegeven. Een ander keurmerk is OnderhoudNL Garantie. Dit is een keurmerk van OnderhoudNL (voorheen FOSAG) dat kwaliteit, vertrouwen en vakmanschap vooropstelt. Behalve dat de glaszetters aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen om deze keurmerken te krijgen, kan je er ook van uit gaan dat vakmensen met deze kwalificaties hun baan serieus nemen en zichzelf willen blijven verbeteren.

Doe zelf onderzoek

Heb je een glaszetter gevonden, maar weet je niet zeker of dit de juiste persoon is, dan kan je ook zelf onderzoek doen. Kijk simpelweg naar recensies op het internet van voorgaande klanten, of bekijk de website en beslis hoe professioneel deze eruit ziet. Ook is er soms een showroom waar je kan kijken, of kan je vragen naar voorbeelden van gebouwen waar ze aan gewerkt hebben.

Hoor en wederhoor

Het klinkt simpel, maar door de praten met iemand die een zeer goede ervaring heeft met een glaszetter, kan je heel veel leren over hoe efficiënt hij werkt, hoe netjes hij werkt, hoe vriendelijk hij is, of de prijzen acceptabel zijn enzovoorts. Zo krijg je eerstehands informatie wat niet gefilterd kan worden of anders kan worden gebracht.

Gebruik onze vergelijkingstool ook bij je beslissing

Je kan ook vrijblijvend gebruik maken van onze vergelijkingstool om tot de juiste beslissing te komen wat betreft jouw glaszetter. Eén van de manieren om dit te doen is door offertes te vergelijken en onze tool kan je hierbij helpen. Vul de gegevens in van je klus, plus je postcode en binnen een korte tijd kan je een aantal offertes verwachten van glaszetters uit jouw regio. Deze vergelijk je vervolgens op punten die voor jou van belang zijn. Zo kom je snel en makkelijk tot een weloverwogen beslissing wat betreft jouw glaszetter.

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.