Kosten gekleurd glas

Ben je op zoek naar gekleurd glas, dan wil je vast weten hoeveel je hiervoor betaalt. Je kan gekleurd glas krijgen in allerlei kleuren, in enkel glas, in dubbel glas zowel als isolerend glas en met verschillende diktes. Hier kan je lezen over de kosten van gekleurd glas, de toepassingen ervan en hoe je geld kan besparen op de totaalprijs.

De prijs van gekleurd glas

Het is moeilijk om aan te geven hoe duur gekleurd glas precies is. Het is te krijgen in vele vormen en vele kleuren. De prijzen beginnen rond de €70 per vierkante meter voor gekleurd enkel glas. Maar als je dubbele beglazing wilt, hoogrendementsglas, veiligheidsglas, zonwerend glas, hittebestendig, gelakt etc. dan kom je toch al gauw op meer uit. Hier vind je de gemiddelde kosten, inclusief BTW maar exclusief plaatsing van een aantal soorten gekleurd glas.

 

Soort gekleurd glas Prijs per vierkante meter
Enkel glas €70
Gelakt €110
Gehard €110
Hittebestendig €130
Mat gehard €200

 

Echter, de prijzen zijn erg afhankelijk van de situatie, de kleur en het doeleinde waarvoor je het gekleurde glas wilt gebruiken.

Waarvoor kan je gekleurd glas gebruiken?

Je kan gekleurd glas dus gebruiken voor een groot aantal doeleinden. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken of juist om je huis interessanter te maken. Ook kan je gekleurd glas veel vinden als keukenachterwand, omdat het makkelijk schoon te maken is en hittebestendig is. Maar behalve dat kan je het gebruiken voor balkons, schuifdeuren of kastdeuren en als scherm in de badkamer. Maar architectuur gebruikt ook veel gekleurd glas; je kan het vinden in de grootste gebouwen.

Hou de kosten laag en gebruik onze vergelijkingstool

Wil je graag precies weten hoeveel jij zal moeten betalen voor je gekleurde glas? Dan kan je het beste beginnen met informatie inwinnen. Hiervoor kan je onze vrijblijvende vergelijkingstool gebruiken en een aantal offertes opvragen van glasproducenten uit jouw omgeving. Deze kan je vervolgens naast elkaar leggen en zo bekijken welke optie het meest geschikt is voor jouw klus. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen beslissing maakt wat betreft jouw gekleurde glas.

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.