Kosten dubbel glas vervangen

Als het tijd is om je ramen te vervangen voor dubbel glas, dan ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de prijs die je daarvoor zal moeten betalen. Er zijn verschillende soorten dubbel glas, met verschillende prijzen en isolatiewaardes. In sommige gevallen moet je meer investeren, maar kan je ook geld besparen op de stookkosten. Op de lange termijn kan een duurdere optie dus een goedkopere optie zijn. Hier kan je alles lezen over de kosten van het plaatsen van dubbel glas, welke factoren invloed hebben op de prijs en hoeveel je kan terugverdienen, en hoe je deze prijs zo laag mogelijk kan houden.

De kosten van dubbele beglazing

De verschillende soorten dubbel glas worden gekenmerkt door hun isolatiewaarde, dit wordt ook wel hoogrendementsglas genoemd. De volgende tabel geeft de kosten per vierkante meter weer van dit glas, de U-waarde (hoeveel warmte het doorlaat, hoe lager hoe beter) en hoeveel energie je kan besparen per vierkante meter glas per jaar.

Soort glas Prijs per m2 U-waarde Energiebesparing per m2 glas per jaar
Dubbel glas €64 2,7 €7
HR €69 1,7 – 2,0 €9
HR+ €74 1,3 – 1,6 €11
HR++ €79 1,2 €13
HR+++ €115 0,5 – 0,9 €14

De kosten van het plaatsen

Voor het plaatsen van je glas kan je rekenen op een extra uitgave van tussen de €40 en €70 per vierkante meter. De verschillen komen onder andere door de huur van een steiger, de toegankelijkheid van de ramen, voorrijkosten en de arbeidsintensiviteit van de klus. Het is beter dit te laten doen, aangezien het plaatsen van glas een vrij specialistische klus is. En om de optimale isolatiewaarden te bereiken, is het erg belangrijk dat het zetten van het glas goed is gebeurd.

Het soort glas en de isolatiewaarde

Het soort glas dat je kiest heeft dus invloed op de prijs, maar hoe duurder het glas hoe meer energie je bespaart per jaar. Dubbel glas wordt eigenlijk nog weinig gezet, het is bijna allemaal hoogrendementsglas waar de glaszetters mee werken. HR++ is het meest gekozen, omdat je met dit glas de kosten het snelste hebt terugverdiend. HR+++ is geen dubbel glas, maar triple glas. Dit is het duurste en laat nauwelijks nog warmte door. Je betaalt hier naar verhouding echter wel veel voor en het duurt lang voordat je deze investering hebt terugverdiend.

Andere soorten glas

Behalve hoogrendementsglas, zijn er ook nog andere soorten dubbel glas waar je voor kan kiezen. Er zijn erg veel verschillende soorten voor allerlei doeleinden. De meest gekozen zijn gelaagd glas, gehard glas en draadglas.

Gelaagd glas bestaat uit twee glasplaten die op elkaar geplakt zijn met een folie ertussen. Als dit breekt blijft het één geheel in plaats van in kleine stukjes uiteen te vallen. Daardoor is dit glas inbraakwerend en brandveilig, mocht je daarnaar op zoek zijn. Je kan dan ook kiezen voor gehard glas, wat erg moeilijk te breken is. Het is namelijk 5 keer zo sterk als normaal glas. En als het toch breekt, valt het in grote stukken uiteen die niet scherp zijn dus zal je jezelf niet snel snijden. Draadglas is ook een optie. Dit is glas met staaldraad erin verwerkt. Ook hier zal het niet in kleine stukjes uiteenvallen en is het een stuk steviger dan gewoon glas. De volgende tabel geeft de kosten weer van deze drie glassoorten, inclusief BTW.

 

Soort glas Prijs per vierkante meter
Gelaagd glas €65 – €100
Draadglas €45 – €65
Gehard glas €45 – €85

 

Kosten besparen op het nieuwe glas

Het plaatsen van dubbel glas is dus geen goedkope onderneming. Je zal in eerste instantie een bedrag neer moeten leggen wat aanzienlijk kan oplopen. Hier lees je hoe je dit bedrag zo laag mogelijk kan houden.

  • Kies een lokale glaszetter: door met een plaatselijke specialist in zee te gaan, bespaar je op de voorrijkosten. Ook steun je zo de regionale economie en kan je gebruik maken van alle connecties en kennis die de glaszetter heeft in de regio.
  • BTW: voor alle isolatiewerkzaamheden betaal je op de arbeidskosten maar 6 procent BTW in plaats van 21 procent. Dit geldt ook voor het plaatsen van isolatieglas. Let op, voor de materialen betaal je wel volledige belasting.
  • Maak een berekening: als je genoeg geld hebt, maak dan een berekening per glassoort, het geld dat je kwijt bent en hoe lang je erover doet om het geïnvesteerde bedrag terug te verdienen.
  • Subsidies: als je van plan bent meer energiebesparende werkzaamheden uit te voeren, dan kom je in aanmerking voor de subsidie energiebesparing eigen huis. Alleen voor het plaatsen van isolatieglas is er geen subsidie beschikbaar, dit moet gecombineerd worden.

Gebruik onze vrijblijvende vergelijkingstool

Door onze vergelijkingstool te gebruiken kan je tot 40 procent besparen op de het vervangen van je dubbele glas. Wij kunnen je op weg helpen door een aantal offertes voor je te regelen van glaszetters uit jouw regio. Deze kan je vervolgens vrijblijvend met elkaar vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen beslissing maakt wat betreft jouw dubbele glas.

 

 

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.