Kosten (driedubbel) triple glas plaatsen

Triple glas wordt ook wel HR+++ glas genoemd en dit is het best isolerende glas dat op dit moment op de markt te krijgen is. In plaats van twee platen, bestaat triple glas uit drie platen zodat er nauwelijks warmte kan ontsnappen. HR+++ houdt 5 keer zo veel warmte binnen als dubbel glas en wordt vaak toegepast op woningen met een warmtepomp, zonneboiler of waar veel aandacht wordt besteed aan energiebesparing. Hier kan je lezen hoeveel je kwijt bent voor triple glas, welke factoren invloed hebben op de prijs en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

Wat is hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas bestaat uit twee of drie lagen glas met een spouw ertussen. Bij standaard dubbel glas is deze ruimte leeg, maar bij hoogrendementsglas is hij gevuld met een edelgas en/of bevat hij een metalen folie. Hierdoor wordt de warmte van de zon tegengehouden, en de warmte binnengehouden.

De voordelen van hoogrendementsglas

Het grote voordeel van hoogrendementsglas ten opzichte van standaard dubbele beglazing is de isolatiewaarde. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en hoef je niet extra te stoken om deze warmte aan te vullen. Daardoor voelt het aangenamer binnen want de warmte is ook beter over de ruimtes verdeeld. Bovendien is hoogrendementsglas per vierkante meter niet veel duurder dan standaard dubbel glas.

De kosten van triple glas

Triple glas is duur, maar hier krijg je een uitmuntende isolatiewaarde voor terug. De volgende tabel laat deze kosten zien, inclusief de isolatiewaarde (U-waarde). De andere soorten h hoogrendementsglas zijn toegevoegd ter vergelijking. De bedragen zijn inclusief BTW.

 

Soort glas Prijs per m2 U-waarde Energiebesparing per m2 glas per jaar
Dubbel glas €64 2,7 €7
HR €69 1,7 – 2,0 €9
HR+ €74 1,3 – 1,6 €11
HR++ €79 1,2 €13
HR+++ €115 0,5 – 0,9 €14

 

In tegenstelling tot de meeste hoogrendementsglas soorten, bestaat triple glas uit drie lagen glas met twee spouwen ertussen. Deze spouwen zijn beide gevuld met argongas en een metalen coating. Daardoor is HR+++ glas eigenlijk twee platen HR++ glas op elkaar gelegd.

 

De installatiekosten

Voor het installeren van triple glas, vraagt een glaszetter tussen de €40 en €70 per vierkante meter. Deze prijs hangt af van extra’s zoals de voorrijkosten, eventuele steigerhuur, de arbeidsintensiviteit en ingewikkeldheid van de klus. Het wordt afgeraden zelf triple glas ramen te installeren. Dit is omdat het breekbaar en duur materiaal is dat met het juiste gereedschap moet worden behandeld. Bovendien is het installeren van glas een specialistische klus waar veel fout kan gaan. Deze fouten kunnen een kortere levensduur, slechtere isolatie of een lagere kracht van het glas als gevolg hebben. Voor het installeren van triple glas betaal je dus tussen de €155 en €185 per vierkante meter, inclusief plaatsing, BTW en materialen.

Triple glas ja of nee?

Deze prijzen zijn niet gering, en voordat je overgaat op het installeren van triple beglazing moet je je afvragen of dit voor jou relevant is. Ben je bezig je huis zo energiezuinig mogelijk te maken, of je huis heeft al een erg hoge isolatiewaarde, dan kan triple glas een optie zijn. Isoleert je huis echter niet al te goed en gaat de warmte die je binnenhoudt bij het glas elders verloren, dan is het beter om voor HR++ of HR+ te kiezen.

Hou de kosten laag

De kosten van triple glas zijn hoog, maar je bespaart er ook jaarlijks een groot bedrag mee, helemaal als je een erg energiezuinig huis hebt. Hier kan je lezen hoe je deze kosten zo laag mogelijk houdt.

  • Kies een lokale glaszetter: en bespaar op de voorrijkosten. Deze zullen vervallen of minimaal zijn als je een specialist kiest uit de buurt. Ook heb je zo de relevante regionale kennis en contacten binnen handbereik en steun je de lokale economie.
  • BTW: op de arbeidskosten wordt een lagere BTW gerekend dan op de materialen. In plaats van 21 procent betaal je hier 6 procent voor. De glaszetter zal dit verrekenen op de eindfactuur.
  • Overweeg HR++: dit is het meest gebruikte hoogrendementsglas in Nederland, omdat de prijs-kwaliteit verhouding het beste is. Je betaalt hier per vierkante meter toch €36 minder voor en de isolatiewaarde is voor de meeste huizen ruim voldoende.
  • Subsidies: wil je triple glas installeren dan is de kans groot dat je ook andere energiebesparende maatregelen gaat treffen. Zijn dit er twee of meer, dan kom je in aanmerking voor de subsidie energiebesparing eigen huis. Daarmee kan je tot 20 procent van de totaalkosten terugkrijgen van de overheid.

Vergelijk offertes en bespaar

Door het vergelijken van offertes weet je zeker dat je de juiste keuze maakt wat betreft jouw triple glas. Je bent zo volledig op de hoogte van wat er in jouw omgeving geboden wordt, en wij kunnen je hierbij helpen. Door vrijblijvend je postcode en de details van de klus in te geven, zoekt de tool doelgericht naar een aantal offertes voor jouw specifieke wensen. Deze kan je vervolgens met elkaar vergelijken op punten die voor jou van belang zijn.

 

 

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.