Kosten draadglas

Draadglas is glas met een netwerk van draden er in die ervoor zorgen dat het glas niet kan worden gebroken. Het is een soort veiligheidsglas dat inbraak werend is omdat je ten eerste de draden door het glas heen kan zien en ten tweede het glas moeilijk breekt. Hier kan je lezen over de prijzen, soorten en toepassingen van draadglas, welke andere vormen van veiligheidsglas er eventueel zijn en hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

Hoeveel betaal je per vierkante meter?

Hier vind je een tabel die de kosten weergeeft per vierkante meter draadglas, inclusief installatie en BTW.

 

Type draadglas Gemiddelde kosten per m2
Engels draadglas €75 – €95
Spiegeldraadglas €135 – €185
Brute draadglas €75 – €95

 

De kosten van draadglas zijn laag, zonder installatie kan je het al voor €40 vinden per vierkante meter. Dit komt omdat draadglas enkel glas is en relatief makkelijk kan worden geproduceerd.

Wat is draadglas?

Draadglas zelf is niet sterk, maar omdat het een netwerk van metaaldraad bevat, is het moeilijker om het uit elkaar te doen laten vallen. Het glas kan wel gebroken worden, maar het draad houdt de scherven bij elkaar. Draadglas valt onder de noemer veiligheidsglas en wordt vooral gebruikt in de ramen van schuren of garages, kelderramen of portiekfronten. Omdat het draadnetwerk te zien is, zal een inbreker niet zo gauw proberen het glas in te slaan. Hij weet dat hij hier langer mee bezig zal zijn, wat betekent dat hij makkelijker kan worden gezien. Een nadeel van draadglas is wel dat je het niet kan gebruiken als isolatieglas. De ruimte waar het geplaatst wordt zal dus warmte verliezen en slechter geïsoleerd worden.

De soorten draadglas

Er zijn drie soorten draadglas, namelijk spiegeldraadglas, brute draadglas en Engels draadglas. Spiegeldraadglas is het duurst omdat deze aan beide kanten gepolijst is en daarom doorzichtig is. Dit proces is arbeidsintensiever waardoor het glas meer kost. Brute draadglas is niet helemaal doorzichtig en wordt gekenmerkt door een lichte structuur. Engels draadglas heeft een sterkere structuur en voelt bobbelig aan. Het is te krijgen in half doorzichtig en ondoorzichtige varianten.

 

Andere soorten inbraak werend glas

Behalve draadglas, zijn er ook andere inbraak werende glazen waar je uit kan kiezen. Zo zijn er ook gehard en gelaagd glas. Hier kan je lezen hoeveel je hiervoor betaalt per vierkante meter, zonder montage maar inclusief BTW.

 

Soort veiligheidsglas Prijs per vierkante meter
Gehard glas €40 – €80
Gelaagd glas €60 – €100

 

Welk type glas is geschikt voor jou?

Zowel draad glas, als gehard glas en gelaagd glas zijn inbraak werende veiligheidsglassoorten. De manier waarop ze worden geproduceerd is anders. Gehard glas wordt tot extreme temperaturen verhit totdat het onder spanning komt te staan. Daardoor is het 5 keer sterker dan gewoon glas en als het dan toch breekt valt het in duizenden niet scherpe stukjes uiteen. Dit glas vind je veel in bushaltes. Gelaagd glas is een glas dat uit twee of meer laagjes bestaat met een folie ertussen dat onder hogedruk aan elkaar geplakt wordt. Het folie werkt in dit geval net als de metalen draden in draadglas. Het zorgt ervoor dat de scherven bij elkaar blijven en dat het glas dus niet uiteenvalt. De keuze die je maakt hangt af van het doeleinde van je glas. Draadglas isoleert niet, dus is niet geschikt voor gebruik in verwarmde ruimtes. Gehard glas wordt vaak gebruikt in balkons of deuren. Gelaagd glas heeft een isolatiewaarde, dus is beter te gebruiken voor ramen die aan een woongedeelte grenzen. Hier betaal je ook iets meer voor.

Geld besparen op je draadglas

Draadglas is een vrij goedkoop soort veiligheidsglas, dus op de materialen kan je nauwelijks besparen. Toch zijn er een paar manieren waarop je de kosten laag kan houden.

  • Kies een lokale glaszetter: het zetten van glas kan tussen de €40 – €70 kosten en een gedeelte daarvan bestaat uit voorrijkosten. Wil je deze zo laag mogelijk houden of zelfs elimineren, dan kies je een glaszetter die dicht bij jou is gevestigd.
  • Een grotere klus: een glaszetter kan met grotere klussen efficiënter te werk gaan en is zo in staat een gunstigere prijs te onderhandelen. Kijk dus wat je zelf allemaal voor hem hebt. Heb je budget dan is het financieel beter alles in één keer te laten doen. Je kan ook aan de buren vragen of ze werkzaamheden hebben voor de glaszetter. Door dit samen aan te bieden is de kans op kwantumkorting groter.

Bespaar door offertes te vergelijken

Door het vergelijken van offertes weet je precies wat er voor jouw klus kan worden geboden en wat je opties zijn voor welke prijs. Wij kunnen je met onze vrijblijvende vergelijkingstool helpen aan een aantal offertes van glaszetters uit de regio. Je vult simpelweg een omschrijving van de klus in, geeft je postcode door en de tool doet de rest. Je wordt nergens toe verplicht. Binnen een korte tijd zal je de offertes ontvangen die je vervolgens kan vergelijken op punten als kwaliteit, service en prijs. Zo weet je zeker dat je de beste beslissing maakt wat betreft het plaatsen jouw draadglas.

 

 

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.