Kosten glaszetter berekenen

Als je van plan bent om glas te laten zetten, omdat je oude glas vervangen moet worden, of omdat je met de bouw van een nieuw huis bezig bent, dan zijn er erg veel glassoorten waar je uit kan kiezen. Zo is er extra sterk glas, brand- en inbraak werend glas, zonwerend glas en hoogrendementsglas. Deze laatste variant wordt op dit moment met meeste geplaatst en hier kan je lezen hoe je kan berekenen hoeveel je kwijt zal zijn voor jouw nieuwe dubbele beglazing.

De kosten voor hoogrendementsglas

Ten eerste is er het glas dat je moet bekostigen. Bijna alle woningen worden tegenwoordig met hoogrendementsglas uitgerust. Hier zijn verschillende variaties van, die elk een andere prijs hebben en een andere isolatiewaarde. De volgende tabel geeft de kosten weer per type hoogrendementsglas en de isolatiewaarde die hierbij hoort. De kosten zijn inclusief BTW, maar exclusief het plaatsen.

Soort glas Prijs per m2 U-waarde Energiebesparing per m2 glas per jaar
Dubbel glas €64 2,7 €7
HR €69 1,7 – 2,0 €9
HR+ €74 1,3 – 1,6 €11
HR++ €79 1,2 €13
HR+++ €115 0,5 – 0,9 €14

 

Wat is hoogrendementsglas?

Hoogrendementsglas is een dubbel glas dat je huis beter isoleert. En betere isolatie betekent minder warmteverlies en dus lagere stookkosten omdat je deze warmte niet meer hoeft aan te vullen. Dubbel glas heeft twee glasplaten met daartussen een ruimte stilstaande lucht. Hoogrendementsglas beschikt over een metalen laagje aan de binnenzijde van deze glazen waardoor ze nog minder warmte doorlaten en in sommige gevallen wordt er ook een edelgas tussen de glazen platen aangebracht. Heb je ook goede kozijnen, dan zal je een groot verschil voelen in het klimaat in huis en de verdeling van de warmte.

De U-waarde

Er zijn verschillende gradaties van dit glas, elk met een andere isolatiewaarde. Deze wordt uitgedrukt in de u-waarde. Hoe lager de u-waarde hoe beter de isolatie. De u-waarde geeft het verschil in temperatuur aan tussen de buitenkant van het raam en de binnenkant van het raam en hoe kleiner deze is, hoe minder warmte er verloren gaat. Het glas dat het meeste gebruikt wordt en dat de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft is HR++ glas. Vaak heb je je investering in dubbel glas er binnen een paar jaar al uit door geld te besparen op de stookkosten.

 

De kosten van de zetter

Behalve voor het glas, zal je ook voor de glaszetter moeten betalen. De volgende tabel geeft weer hoeveel dit ongeveer is, inclusief BTW.

 

Kostenpost Prijs per vierkante meter
Glaszetter €40 – €70

 

De variatie heeft te maken met eventuele extra kosten, zoals voorrijkosten of het huren van een steiger. Ook kan het duurder zijn als er meer mankrachten nodig zijn, als de klus arbeidsintensiever is of ingewikkelder, als het glas moeilijk te bereiken is enzovoorts. De glaszetter zal deze kosten met je bespreken.

De besparing

Behalve de kosten van het glas en de glaszetter, is het belangrijk dat je ook de besparing die je zal maken meerekent. Het kan zijn dat het voor jou beter is een groter bedrag te investeren in het begin, zodat je op de lange termijn geld kan besparen doordat je minder hoeft te stoken. Kijk hierbij ook naar de algehele isolatie van je huis. Heb je bijvoorbeeld slechte kozijnen of geen spouwmuurisolatie, dan heeft het weinig zin om veel geld te investeren in duur hoogrendementsglas. Heb je wel een goed isolerend huis of ben je van plan dit stapsgewijs te verbeteren, dan is hoogrendementsglas een zeer goede investering. Als je het dubbele glas van een gemiddelde eengezinswoning vervangt voor HR++ glas kan je rekenen op een jaarlijkse besparing van tussen de €250 en €300 per jaar.

Geld besparen op de glaszetter kosten

Per vierkante meter HR++ glas betaal je dus om en nabij de €130 – €140 om het te laten zetten. En om de juiste isolatiewaarde te bereiken en een lange levensduur van je ramen te garanderen, is het wel verstandig om het zetten door een specialist te laten doen. Hier kan je lezen hoe je deze kosten toch zo laag mogelijk kan houden.

  • Lagere BTW: op de arbeidskosten van het plaatsen van je dubbele beglazing, is een lagere BTW van kracht. Hier betaal je in plaats van 21 procent, maar 6 procent belasting over. Dit geldt echter niet voor de materiaalkosten.
  • Kies een lokale zetter: vooral als de klus een aantal dagen gaat duren. Zo bespaar je namelijk op de voorrijkosten, maar steun je ook de plaatselijke economie en kan je gebruik maken van de relevante regionale connecties en kennis van de glaszetter.
  • Maak een goede berekening: en kijk vooral wat voor jou de beste optie is wat betreft de initiële kosten die je moet maken en het geld dat je zo meteen zal terugverdienen.
  • Subsidie energiebesparing eigen woning: dit is een landelijke subsidie waar je voor in aanmerking komt als je twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoert op je huis. Behalve hoogrendementsglas, kan je ook je muren, vloer en dak isoleren.

 

Bespaar met onze vrijblijvende vergelijkingstool

Het voorbereidende werk is erg belangrijk voor elke soort klus. Alleen als je op de hoogte bent van alle mogelijkheden die je tot je beschikking hebt, kan je de beste keuzes maken. Wij kunnen je hierbij helpen. Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kan je binnen een korte tijd een aantal offertes verwachten van glaszetters in jouw regio. Je hoeft alleen je postcode en de specificaties van de klus in te voeren. Deze offertes kan je vervolgens vergelijken en zo tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw nieuwe klus.

 

 

Wat kost een glaszetter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.