5x Valkuilen en veelgemaakte fouten glas kopen

5x Valkuilen en veelgemaakte fouten glas kopen

Glaszetters kun je gebruiken voor een verscheidenheid aan werkzaamheden. Misschien zijn je ramen aan vervanging toe, of is er een raam defect geraakt dat gerepareerd moet worden. Glaszetters kunnen alle werkzaamheden voor je oppakken die te maken hebben met het plaatsen van glas en hier huur je het beste een specialist voor in. Het zelf vervangen van glas, waar dan ook, brengt een aantal risico’s met zich mee. Daarbij is glas breekbaar en is het werk specialistisch. Het inhuren van een glaszetter is dus in veel gevallen een goed idee, maar probeer dan de onderstaande valkuilen en veelgemaakte fouten zoveel mogelijk te vermijden.

Het verkeerde type glas kiezen

Voor verschillende situaties zijn verschillende soorten glas te gebruiken. Je hebt letterlijk de keuze uit honderden glassoorten. Het type glas dat je kiest heeft uiteraard direct invloed op de prijs, maar ook op de functionaliteit van je glas. Kijk dus naar je eigen situatie en vraag je af wel glassoort je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld veiligheidsglas laten plaatsen, omdat het raam zich op een plek bevindt waar een inbreker vrij spel heeft? Of wil je glas dat erg goed isoleert omdat je een passiefwoning aan het bouwen bent? Misschien staan je ramen op het zuiden en wil je daarom een zonwerend glas laten plaatsen? En voor een interessante extra twist aan het uiterlijk van je woning kun je ook voor gekleurd glas kiezen. Wat ook je keuze, het is erg belangrijk dat je hier goed over nadenkt, omdat glas toch zeker vele tientallen jaren dienst kan blijven doen.

Glas dat te goed isoleert

Als je isolatieglas gaat uitkiezen, dan is het wederom belangrijk dat je glas koopt dat aansluit bij jouw woning. Tenzij je van plan bent een aantal isolatiewerkzaamheden uit te voeren, is het niet nodig dat je een glassoort kiest dat uitstekend isoleert terwijl de warmte die zo wordt binnengehouden gemakkelijk via de muren of het dak weer verdwijnt. De meeste nieuwe kozijnen en deuren worden standaard geleverd met HR++ isolatieglas. Dit is een prima glas voor de meeste Nederlandse woningen en het soort dat wordt gezien als het meest kosten efficiënt. In sommige situaties kun je echter beter een lagere isolatiewaarde kiezen en zo wat geld besparen. Heb je een passiefwoning of ben je veel bezig met energiebesparing, dan kun je beter HR+++ glas kiezen.

Zelf het glas installeren

Hoe simpel het ook lijkt en ook als je alleen een glaasje van je toilet moet vervangen, het is bijna altijd beter om de werkzaamheden uit te laten voeren. Niet alleen kun je dan gebruik maken van alle kennis die deze specialist heeft op het gebied van glassoorten, je weet zeker dat het werk veilig gebeurt en dat je hier garantie over krijgt. Mocht er toch iets zijn misgegaan, dan wordt dit kosteloos rechtgezet en dat is natuurlijk niet zo wanneer je zelf aan de slag gaat. Daarnaast kan dat ene glaspaneel dat kapot valt de kosten aanzienlijk verhogen. In de meeste gevallen is het beter als je de werkzaamheden uitbesteedt aan een professionele glaszetter.

Ventilatie vergeten

Vooral als je nieuwe kozijnen plaatst of je hebt je oude beglazing laten vervangen voor goed isolerend glas, is het belangrijk dat je niet vergeet om aandacht te besteden aan ventilatie. Waarschijnlijk is je nieuwe glas en zijn je nieuwe kozijnen veel beter aangesloten en is er geen sprake meer van kieren en scheuren tussen de muren en het materiaal. Daarom zal de natuurlijke ventilatie binnen veel minder zijn en dat is goed, want zo verlies je veel warmte. Een gebrek aan ventilatie zorgt echter wel voor een muffe en ongezonde lucht en de kans op condensvorming is veel groter. Daarom is het altijd verstandig de kozijnen uit te laten rusten met wat ventilatieroosters of je ramen wat vaker tegen elkaar open te zetten. Het water in de lucht kan zo worden weggevoerd en zal niet op je ramen of andere koude oppervlakten neerstrijken.

Geen vergelijking maken

Voordat je je glaszetter gaat uitkiezen is het altijd goed dat om alle opties te bekijken. Je kunt niet alleen de beste prijs vinden, maar ook de beste service en kwaliteit, als je een vergelijking maakt. Zoek daarom een aantal glaszetters op uit je regio en benader ze voor een offerte. Waarschijnlijk komen ze dan langs om de situatie te bekijken en een plan van aanpak voor te stellen. Daarna ontvang je een offerte. De glaszetter die jou het meest passende en meest complete plan van aanpak kan aanbieden en die dit doet voor de beste prijs is dan degene waarmee je verder gaat. Je weet dan altijd zeker dat je niet te veel betaalt.

Bekijk ook:

Vergelijk offertes

Het vergelijken van offertes is dus de manier om de beste glaszetter te vinden. Je kunt hier de eerste stap toe zetten als je onze vergelijkingstool gebruikt. Deze tool is gratis en vrijblijvend en voorziet je in een korte tijd van enkele offertes van glaszetters uit jouw regio. Deze voeg je toe aan je marktonderzoek en je vind ongetwijfeld de beste glaszetter voor jouw specifieke klus.

2 reacties op “5x Valkuilen en veelgemaakte fouten glas kopen”

  1. Dit zijn fouten die je echt wel wil voorkomen. Zelf wil ik graag isolerend glas laten plaatsen. Maar het heeft natuurlijk geen zien als de warmte via je muren of dak weer verdwijnt. Daarom moet ik hier meteen ook even naar kijken.

  2. Het is inderdaad vaak beter om dit soort dingen te laten uitbesteden. Wanneer je inderdaad een klein glaasje van je toilet wil vervangen gaat dat nog, maar grotere projecten besteed ik zelf ook graag uit. Helemaal wanneer je dure materialen aanschaft die niet kapot mogen gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *